Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τώρα θυμήθηκε ότι μας έκανε «πειραματόζωα»!



Ο... κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Αυτό μάλλον θα σκέφτηκαν οι Ελβετοί πανεπιστημιακοί που προσκάλεσαν τον Γιώργο Παπανδρέου να μιλήσει σήμερα σε συμπόσιο (τυχαίο; Δεν νομίζουμε) με θέμα τη «Χάραξη πολιτικής σε ακραίες συνθήκες». Δεν γνωρίζουμε βέβαια πώς ο «κόκκινος» Τζορτζ θα τους διαφωτίσει, μια και το 42ο Συμπόσιο του πανεπιστημίου Σεντ Γκάλεν φέτος είναι αφιερωμένο στην αντιμετώπιση κινδύνων στην οικονομία και την πολιτική, αλλά ο... ιπτάμενος κ. Παπανδρέου άρπαξε την ευκαιρία.
Αντί να κάθεται εδώ και να βράζει από τον μίνι καύσωνα, θα δροσιστεί στα σαλέ της Ελβετίας και παράλληλα θα αφήσει τον «κολλητό» του Ευάγγελο Βενιζέλο να βράζει στο δικό του εκλογικό ζουμί.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που τόσο καιρό ήταν πειθήνιο όργανο της τρόικας και εκτελούσε τις εντολές του ΔΝΤ, έχει πάρει φόρα και δεν αφήνει μέσο που να μην εμφανιστεί και να επιχειρήσει να ξαναστήσει και να εξωραΐσει το προφίλ του. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνει ότι στο βάθος του μυαλού του έχει το δικό του comeback.

Χθες ο άνθρωπος που έδεσε χειροπόδαρα τους Ελληνες με το Μνημόνιο βγήκε και ομολόγησε ότι
μετέτρεψε τη χώρα σε «πειραματόζωο». Αλλά ως γνήσιος Παπανδρέου φρόντισε να ρίξει την ευθύνη στους συνεταίρους του, της Ε.Ε.

Ο τέως πρωθυπουργός βρήκε πρόσφορο έδαφος, αυτή τη φορά στο περιοδικό «Time», για να πει τον πόνο του και όχι βέβαια την αλήθεια για το πού έφτασε τη χώρα τα δύο χρόνια που την κυβέρνησε. Μιλά σαν θεατής της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας και όχι ως διαμορφωτής της.

Ο κ. Παπανδρέου στη συνέντευξή του ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην ευρωζώνη που έπρεπε να αποδεχτεί επώδυνα μέτρα λιτότητας ως αντάλλαγμα για τα δάνεια διάσωσης και πρόσθεσε: «Δεν θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Ημασταν το πειραματόζωο».

Το βέρτιγκο στο οποίο βρίσκεται ο τέως πρωθυπουργός κρύβεται και σε μια ακόμη τοποθέτησή του. «Ορισμένοι λαϊκιστές πολιτικοί υποστηρίζουν ότι δεν έχει πρόβλημα η Ελλάδα, αλλά το πρόβλημα είναι οι Ελληνες» αναφέρει ο κ. Παπανδρέου. «Πώς μπορεί ένας βουλευτής ή ένας ηγέτης σε μια χώρα να λέει, από τη μια, ότι θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα και την ίδια ώρα ότι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες;» διερωτάται, αλλά ξεχνά ότι είναι ο πρώτος που διέσυρε διεθνώς τη χώρα παρομοιάζοντάς την με τον «Τιτανικό».

Τέλος το «Time» αναφέρει ότι τα μέτρα λιτότητας έχουν κλονίσει την ελληνική οικονομία, η οποία βρίσκεται σε ύφεση για πέμπτη χρονιά. Ο δείκτης της ανεργίας έχει εκτοξευτεί στο 21% από το 9% που βρισκόταν το 2009. Επίσης έχουν αυξηθεί και οι αυτοκτονίες. Εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει και αρκετοί από τους οικονομικά ασθενέστερους Ελληνες είναι άστεγοι και τρώνε σε συσσίτια.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου