Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ

Καταγγέλει και απειλεί τον διεθνή οίκο αξιολόγησης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας... Η οργή του Ερντογάν για την υποβάθμιση από την S&P!!! 
Εξοργισμένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν από την απόφαση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's να υποβαθμίσει τις προοπτικές της τουρκικής οικονομίας.

Ο κ. Ερντογάν μάλιστα δε δίστασε να εγκαλέσει την S&P ότι παίζει παιγνίδια υποβαθμίζοντας την Τουρκία την ίδια ώρα που αναβάθμισε τη "χρεοκοπημένη" -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας- Ελλάδα.

Σε ομιλία του, στο πλαίσιο συνεδρίου όπου παραβρέθηκαν εκατοντάδες Τούρκοι και ξένοι επιχειρηματίες, ο κ. Ερντογάν ξέσπασε κατά της S&P που πριν από δυο ημέρες είχε υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας από θετική σε σταθερή...

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι ο οίκος αξιολόγησης δεν μπορεί να «κοροϊδεύει κατ' αυτό τον τρόπο».
«Αυξήσατε την πιστοληπτική ικανότητα της χρεοκοπημένης Ελλάδας, για να μειώσετε τη δική μας. Αυτό δεν είναι ανοησία; Κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει. Δεν μπορείτε να ξεγελάσετε τον Ταγίπ Ερντογάν. Γιατί; Επειδή η Τουρκία είναι μια χώρα που αναπτύσσεται διαρκώς. Υπάρχει μια Τουρκία η οποία δεν λαμβάνει, αλλά δίνει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία θα μπορούσε να ανακοινώσει ότι δεν αναγνωρίζει τη Standard & Poor's ως φορέα αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας».

Επικαλούμενη την εξασθένιση της εξωτερικής ζήτησης και την επιδείνωση των όρων των εμπορικών συναλλαγών, που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την εξυγίανση της οικονομίας της γειτονικής χώρας, η S&P υποβάθμισε την προοπτική της τουρκικής οικονομίας σε σταθερή από θετική.

Την ίδια ώρα, η Standard and Poor's αναβάθμισε σε "CCC" τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε εγχώριο και ξένο νόμισμα η Standard & Poor's, από «SD» (selective default) προηγουμένως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου