Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Συναγερμός στα Τρίκαλα για την ομιλία της Αννας



Με προπηλακισμούς, αποδοκιμασίες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Με το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης να ανεβαίνει στα ύψη, στο στόχαστρο πολιτών βρέθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης καθώς και υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής.

Η είδηση πάντως ότι στην κεντρική προεκλογική ομιλία του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα ομιλήτρια ορίστηκε να είναι η υπουργός Ανάπτυξης, τέως Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου σήμανε συναγερμό στην περιοχή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικάλων, το απόγευμα της Παρασκευής 4 Μαΐου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σωματεία και ομάδες κατοίκων ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

Τα λεκτικά πυρά μιας μεγάλης ομάδας ατόμων εισέπραξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο πλαίσιο
προεκλογικής ομιλίας του στην περιοχή του Ζωγράφου, το βράδυ του Σαββάτου. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον κινηματογράφο Αλέκα, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η προεκλογική εκδήλωση, και αποδοκίμασαν έντονα τον κ. Χρυσοχοΐδη καθώς έφτανε. Οταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους επιχείρησαν να πλησιάσουν τον κινηματογράφο, ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρή αστυνομική δύναμη, που τους απομάκρυνε με σκοπό η ομιλία να συνεχιστεί δίχως απρόοπτα.

Την ίδια στιγμή, σε μετωπική αντιπαράθεση φαίνεται να έρχονται τα «στρατόπεδα» του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής. Αφορμή, το επεισόδιο που προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA 3, ανάμεσα στον βουλευτή Κώστα Αϊβαλιώτη και οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Αϊβαλιώτης επισήμανε ότι «το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να ακούσουμε την κραυγή “Χάιλ, Χίτλερ” μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο», τονίζοντας συγκεκριμένα ότι ο αρχηγός της οργάνωσης, κ. Μιχαλολιάκος, σε συνέδρια του κόμματός του «μιλά έχοντας δίπλα του τη σβάστικα». Οπως κατήγγειλε με ανακοίνωσή του την επόμενη μέρα ο ΛΑΟΣ, σε ελάχιστο χρόνο «ομάδα τραμπούκων της Χρυσής Αυγής κατέφθασε στον τηλεοπτικό σταθμό, απειλώντας να μπει στο πλατό για να προπηλακίσει τον κ. Αϊβαλιώτη, ενώ εκλήθη και έφθασε αμέσως η Αστυνομία και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα απ’ τους μαινόμενους οπαδούς της Χρυσής Αυγής». Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή επιβεβαίωσε ότι στελέχη της μετέβησαν στο κτίριο, διαψεύδοντας ωστόσο ότι σκοπός τους ήταν να προπηλακίσουν τον Κώστα Αϊβαλιώτη.

Αντιμέτωποι με την οργή κατοίκων βρέθηκαν ωστόσο και οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ στις μαρτυρικές περιοχές του Διστόμου και των Αντικύρων τα στελέχη της οργάνωσης κηρύχθηκαν ανεπιθύμητα και αναγκάστηκαν να ματαιώσουν την περιοδεία τους. Στην Κρήτη ανακοινώσεις εξέδωσαν η Ενωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η δημοτική αρχή και φορείς πολιτών, σημειώνοντας ότι «ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα, δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να μεταβούν στον τόπο της θυσίας» τονίζοντας ότι «είναι ανεπιθύμητοι». Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης δήλωσε ότι «είναι ελεύθεροι να μοιράσουν τα ψηφοδέλτιά τους, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανόνες της δημοκρατίας. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαλαλήσουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα και τους αγκυλωτούς σταυρούς».


Κώστας Καντούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου