Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Νέες φωνές για έξωση του Παπανδρέου από τις λίστες



Την απομάκρυνση του Γ. Παπανδρέου και των «κηπουρών» του από τις λίστες του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να ζητούν στελέχη του κόμματος, λίγο πριν από την ανακοίνωσή τους σήμερα.

Μετά τον Κ. Σπηλιόπουλο, που, παρότι πρώτος σε σταυρούς στην Αχαΐα, έχασε την έδρα από τον πρώην πρωθυπουργό τον Μάιο, χθες ακόμα ο βενιζελικός βουλευτής Λ. Γρηγοράκος κάλεσε τον κ. Παπανδρέου και άλλα στελέχη της παλιάς «κυβερνητικής φρουράς» να «διευκολύνουν» τον Ευ. Βενιζέλο. Στο παρελθόν δε, έχει μιλήσει για «ποινικές και πολιτικές ευθύνες» τής τότε ηγεσίας. Παράπονα για την πολιτική του Γ. Παπανδρέου εξέφρασε σε συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος στη Χαλκίδα και η Κατερίνα Περλεπέ, η οποία δήλωσε «θυμωμένη» από το ότι ο
πρώην πρωθυπουργός δεν έκανε εκλογές το 2010 και με τους νεωτερισμούς του «συρρίκνωσε» το ΠΑΣΟΚ.

Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δεχτεί σειρά εισηγήσεων να «κόψει» από τα ψηφοδέλτια τον πρώην πρωθυπουργό και τους «κηπουρούς» του, κάτι όμως που άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα τολμήσει. «Δεν αποτυπώνει το ψηφοδέλτιο της 17ης Ιουνίου τη νέα φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική κατάσταση» είπε χθες, κάνοντας λόγο για «οριακές» μόνο αλλαγές στις «πράσινες» λίστες. Εκτός ψηφοδελτίων, πάντως, τίθεται ο Φ. Πετσάλνικος, ενώ οι όποιες αλλαγές -και στο Επικρατείας, που ανακοινώνεται μεθαύριο- αναμένεται να αποκρυσταλλωθούν σε πρωινή σύσκεψη σήμερα στην Ιπποκράτους.

Οπως αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», θα υπάρξει και τουλάχιστον μία «μεταγραφή» από τη ΔΡΑΣΗ του Στ. Μάνου.

Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να φυλλορροεί. Χθες, την αποχώρησή του από το κόμμα γνωστοποίησε με επιστολή του ο Δ. Σακελλάρης, πρώην μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. «Καταρρέει κάτι, για να γεννηθεί κάτι άλλο» δήλωνε αργότερα στη «δημοκρατία», προϊδεάζοντας για γέννηση κάτι καινούργιου από κάτω προς τα πάνω... Κατήγγειλε την επιλογή της ηγεσίας «να συνεχίσει στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο» προεκλογικά και να διαλύσει τα όργανα. Σωρηδόν φέρονται παράλληλα να μετατοπίζονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ πρώην «πράσινοι» συνδικαλιστές, όπως οι Ν. Φωτόπουλος, Γ. Ραυτόπουλος, Αντ. Κοτσακάς, Ι. Γκόβας, ενώ για το ίδιο «κατηγορούνται» στην Ιπποκράτους οι Θ. Μπαλασόπουλος και Σπ. Παπασπύρος. Για μετά τις εκλογές πάντως, και εφόσον «επιβιώσει» το ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος προγραμματίζει αλλαγές από τη δομή και τη λειτουργία των οργανώσεών του.


Μ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου