Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ο Ακης κατηγορεί Πεταλωτή ως «εντολέα» για το δράμα του



Ολοένα και νέα στοιχεία αποκαλύπτονται από τα έγγραφα και τις χειρόγραφες σημειώσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες ευρήματα που κατασχέθηκαν από τους ανακριτές υπάρχουν πολλά που σχετίζονται με ακίνητα, για τα οποία ενδιαφερόταν ο πρώην υπουργός. Σε αυτά βρέθηκε και ένα έγγραφο για ακίνητο στη Βούλα (χωρίς όμως να διευκρινίζεται εάν προχώρησε στην αγορά αυτή), το οποίο αποτελούνταν από οικόπεδο 780 τ.μ., από τα οποία τα 468 τ.μ. ήταν δομημένα και υπήρχαν άλλα 232 τ.μ. «extra», με συνολικό κόστος 1.550.000 ευρώ. Μάλιστα, είναι σημειωμένο το πιθανό κέρδος από την πώληση των 700 τ.μ. σε διάστημα 15 μηνών. Οπως υπολογίζεται, τα 700 τ.μ. θα αγοράζονταν προς 1.100 ευρώ/τ.μ. και θα πωλούνταν προς 3.800 ευρώ/τ.μ. Ετσι, το κέρδος της αγοραπωλησίας θα
έφτανε το 1.110.000 ευρώ. Σημειώνεται ακόμη και το απαιτούμενο κεφάλαιο, το οποίο ανερχόταν σε 1.160.000 ευρώ και θα έπρεπε να καταβληθεί από τον πρώην υπουργό.

Επίσης, ένα νέο ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην υπουργού που μελετούν οι ανακριτές περιλαμβάνει στοιχεία για την πώληση ακινήτων στη Λεωφόρο Κηφισίας, από την offshore Torcaso στη Μονή Βατοπαιδίου, αντί 6.000.000 ευρώ. Στο επίμαχο σημείωμα, που φέρει ημερομηνία 21/3/2007, ο Ακης Τσοχατζόπουλος απευθύνεται στη λογίστριά του και επίσης προφυλακισμένη Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Της γνωστοποιεί: «Οπως γνωρίζετε, κατόπιν απόφασης της εταιρίας μας, πραγματοποιήθηκε στις 24/1/07 η πώληση του ακινήτου επί της οδού Κηφισίας... Σήμερα τις επιταγές που παραλάβαμε από την πώληση τις παραδώσαμε στον Γ. Σαχπατζίδη προς είσπραξη (σύμφωνα με την απόφασή μας). Παρακαλώ να προβείτε στην τακτοποίηση όλων των σχετικών με την πώληση, φορολογικά, πληρωμή σε συνεργασία με τον Γ. Σαχπατζίδη».

Καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας χειρόγραφες σημειώσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου, με αναφορές του σε πολιτικά πρόσωπα και δικαστικούς λειτουργούς. Σε νέο ιδιόχειρο σημείωμα που βρίσκεται στα χέρια των δύο ανακριτών της υπόθεσης, με τον ανορθόγραφο τίτλο: «Κλημα στη Δικαιοσύνη», ο Ακης Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει τον πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Πεταλωτή «εντολέα» των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών! Στο σημείωμα, στο οποίο γίνεται αναφορά στην ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, που χειρίστηκε την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και την περίπτωση του γέροντα Εφραίμ, αναγράφεται: «Η Καλού επέμενε για δίωξη του Παπά! Ανήκει και αυτή στην ομάδα της Εισαγγελίας Αθηνών! Εχουν επαφή μέσω Ράικου με Μαξίμου και Υ. Δικαιοσύνης - Πεταλωτής, υφ. Δικαιοσύνης» και σημειωμένη τη λέξη «εντολέας» από κάτω.

Λίγο πιο κάτω υπάρχει η σημείωση «Τέντες» (ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) και δίπλα αναφορά σε ταξίδι του στη Μόσχα και στην υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι, όπως αναφέρεται, είχαν καταγγείλει ότι «δήθεν αυτός τους πίεσε».

«Τέντες: Αλλαγή στάσης του, ύστερα από την επίθεση εναντίον του... που ενώ ετοιμαζόταν στη Μόσχα (υπηρεσιακά) επίθεση από τους δυο οικονομικούς εισαγγελείς (Γρ. Π...+...) ότι δήθεν αυτός τους πίεσε!!! Συνεργασία με Μιλτιάδη με σκοπό εισαγωγή στο Συμβούλιο για τιμωρία. Με πρωτοβουλία του Αρ. Π. (σ.σ.: Αρείου Πάγου)».

Σε άλλη σημείωσή του εκφράζει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά του για την υπό εξέλιξη δικαστική έρευνα σε βάρος του, αναφέροντας: «Η κατάσταση έχει αλλάξει, εγώ θα βρίσκομαι τώρα για μια διετία κατηγορούμενος για ξέπλυμα και δωροδοκία στην Εισαγγελία» και συνεχίζει: «Εχω άλλο τρόπο αγώνα πια, υποχρεωτικά, νομικά και πολιτικά».

Λίγο παρακάτω, εκδηλώνεται για ακόμα μία φορά η εμμονή του με το πρόσωπο από το οποίο ζητάει χρήματα, που σε άλλα σημεία τον αποκαλεί και «Γιάννη». Εστιάζει κυρίως στην ευνοϊκή αντιμετώπιση που έχει ο πρώην συνεργάτης του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας τη διάχυτη δυσαρέσκειά του: «Οι πληροφορίες μου λένε ότι εσύ τα κατάφερες και τα βρήκατε με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Από τη στιγμή που τα βρήκες με αυτούς, μόνο για σένα βέβαια (!), τα έχεις


Πολυτελείς διακοπές σε resort της σαρδηνίας με 1.596 ευρώ την ημέρα!

Χλιδάτες διακοπές για τη Βίκυ Σταμάτη στο Πόρτο Τσέρβο της Σαρδηνίας στην Ιταλία έκανε τον Αύγουστο του 2001, όπως προκύπτει από τα παραστατικά που υπάρχουν στη δικογραφία. Σύμφωνα με αυτά η κυρία Σταμάτη από τις 3 μέχρι τις 11 Αυγούστου του 2001 διέμενε στο πολυτελές ξενοδοχείο Pitrizza, με το δωμάτιο της να κοστίζει 1.596 ευρώ την ημέρα. Για το δείπνο της στο πιάνο ρεστοράν του ξενοδοχείου πλήρωσε 418 ευρώ, ενώ η προσωπική της περιποίηση μίας ημέρας κόστισε για μανικιούρ - πεντικιούρ 90 ευρώ, θεραπεία βλεφάρων 118,79 και γυμναστήριο 87,60 ευρώ! Λίγες ημέρες αργότερα, από τις 14 και μέχρι τις 17 Αυγούστου 2001, πολυτελείς διακοπές, με μικρότερο κόστος βέβαια από αυτό των διακοπών της Β. Σταμάτη, έκανε ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας στο ξενοδοχείο Quisisana στο Κάπρι. Το συνολικό κόστος τους ανήλθε σε 1.729 ευρώ.


Βάσω Παλαιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου