Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Συρία: Θέλουν σύγκρουση, μακελειό στη Δαμασκό…


Τινάζεται στον αέρα η όποια προσπάθεια γίνεται για να αποφευχθεί η πολεμική σύγκρουση στη Συρία, αφού προϋπόθεση επιτυχίας της προσπάθειας είναι να την επιθυμούν… έστω κατά βάθος όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Ο υπουργός υγείας του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη σφοδρότερη επίθεση που εκδηλώθηκε εναντίον της πρωτεύουσας Δαμασκού, μετά από την υποτιθέμενη αποδοχή του σχεδίου του
Κόφι Ανάν για τον τερματισμό των συγκρούσεων. Η επίθεση έγινε στο αρχηγείο των συριακών μυστικών υπηρεσιών όπου καταγράφηκαν δυο ισχυρότατες εκρήξεις.
Αν και είναι πολύ να εκτιμηθούν τα πραγματικά περιστατικά, όλα δείχνουν ότι προκλήθηκε σύγκρουση με δυνάμεις των αντικαθεστωτικών στα περίχωρα – ή και πιο κοντά – της πρωτεύουσας της χώρας, με αποτέλεσμα να προκληθεί το μακελειό, ή οι νεκροί προήλθαν από την έκρηξη.
Το δεδομένο είναι ότι οι αντικαθεστωτικοί και η Τουρκία δεν επιθυμούν την παραμονή του Άσαντ στην εξουσία και για να το πετύχουν ασφαλώς απαιτείται η υπονόμευση της ειρηνευτικής προσπάθειας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου