Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σεβόμαστε τις διαδικασίες που επέλεξε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, αλλά δεν κατανοούμε την πρόσκλησή του να συμμετέχουμε σε συνταγματικές διαδικασίες για τη συγκρότηση Κυβέρνησης.

Σ΄ ότι μας αφορά ως ΔΑΚΕ Ι.Τ, έχουμε τοποθετηθεί δημόσια για την πολιτική των μνημονίων που ΔΙΑΛΥΟΥΝ τις εργασιακές σχέσεις, φτωχοποιούν το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας και έχουμε καταθέσει εγγράφως τις θέσεις και τις προτάσεις μας και παραμένουμε σταθεροί σ’ αυτές.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις υιοθετήσουν τις συνδικαλιστικές μας θέσεις, δεν έχουν παρά να τις υλοποιήσουν αφού σχηματίσουν Κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι το μήνυμα της κάλπης δεν επιδέχεται διαστρέβλωση, παρ’ ότι δίδονται διαφορετικές ερμηνείες από τα κόμματα του Κοινοβουλίου και κατά συνέπεια, το κάλεσμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, για σχηματισμό Αριστερής Κυβέρνησης, δείχνει ότι ούτε ο ίδιος ούτε και η παράταξή του έχουν λάβει το μήνυμα των εκλογών.

Ως εκ τούτου, δεν προτιθέμεθα να συμπράξουμε με την παρουσία μας στην επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρουμε κεντροδεξιό άλλοθι στις επιλογές σχηματισμού Αριστερής Κυβέρνησης.



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου