Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ για την ομιλία Σαμαρά

Τα πυρά τους κατά του Αντώνη Σαμαρά έστρεψαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, μετά την δριμύτατη κριτική που τους ασκήθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ στην ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «συνιστώσες» του εκπροσωπούν όλες εκείνες τις εμμονές και τις ιδεοληψίες που έφεραν τη χώρα στο σημερινό τέλμα.
Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες. Αλλά όλοι μαζί, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν την Ελλάδα, χώρα χωρίς επενδύσεις, χωρίς ανταγωνιστικότητα, χωρίς ευκαιρίες, χωρίς σύγχρονη επιχειρηματικότητα, χωρίς σύγχρονη έρευνα.
Εμείς δεν ισοπεδώνουμε τους αντιπάλους μας όπως συχνά κάνουν εκείνοι. Δεν αδικούμε κανένα. Αλλά και δεν χαριζόμαστε σε κανένα.
Δεν έχουμε εμπάθεια εναντίον οποιουδήποτε. Αλλά έχουμε πάθος με την Ελλάδα.
Δεν αδικούμε κανένα. Δεν λέμε τίποτε παραπάνω από την αλήθεια. Κι η αλήθεια είναι σκληρή. Αλλά
είναι ώρα να την πούμε:
Μπορεί το ΚΚΕ, για παράδειγμα, να μην χάιδευε τους κουκουλοφόρους. Αλλά παρέλυε τη χώρα, παρέλυε τα λιμάνια, παρέλυε τον τουρισμό, παρέλυε την οικονομική ζωή. Έδιωχνε επιχειρήσεις. Έδιωχνε επενδύσεις. Δέστε τι κάνει σήμερα με τη Χαλυβουργική. Όπου έχει παραλύσει μια μεγάλη σύγχρονη βιομηχανία. Κι έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες εργαζόμενους. Αυτό είναι το παλιό που πρέπει να τελειώσει.
Από την άλλη πλευρά, ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ήταν μαζί με το ΚΚΕ στο κλείσιμο των λιμανιών. Γιατί μπορεί να μην έκλεινε λιμάνια, αλλά πρωταγωνιστούσε στις καθημερινές διαδηλώσεις, όπου λίγες δεκάδες άτομα παραλύουν την ζωή της πόλης και προκαλούν απόγνωση σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών τους. Και χάιδευε τους κουκουλοφόρους, προστάτευε τους λαθρομετανάστες, προστάτευε το παραεμπόριο και θέλει να δώσει άσυλο σε εκατομμύρια λαθρομετανάστες, θέλει να δώσει επίδομα ανεργίας και μάλιστα απεριόριστο σε όλους τους λαθρομετανάστες. Θέλει να αφοπλίσει την αστυνομία, θέλει να διαλύσει το στρατό. Όλα αυτά δεν είναι το «καινούργιο». Είναι το παλιό που πρέπει να τελειώσει.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτοί που βύθισαν την Ελλάδα, μαζί με την τρόικα και το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διασωθούν, οδηγούν σε νέους διχασμούς ανασύροντας ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές από το παρελθόν» 
αναφέρει στην απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Υποκρίνεται ο κ. Σαμαράς ότι επιδιώκει την ανάπτυξη ή την επαναδιαπραγμάτευση, όταν την ίδια στιγμή θέλει την απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονίου 2, που σημαίνει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, εκτίναξη της ανεργίας και νέα λουκέτα στην αγορά» 

«Το αποφασιστικό βήμα που έγινε στις 6 Μάη μπορεί να ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου με την πλήρη ανατροπή του μνημονίου και του φαύλου εγχώριου πολιτικού κατεστημένου, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα αλλαγής συνολικά στην Ευρώπη»
Απάντηση Μιχελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Υποκριτές είναι όσοι κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό, τάζοντας τα πάντα, ενώ ξέρουν την αλήθεια!».

ΤΟ ΚΚΕ
Το ΚΚΕ, με τη σειρά του, κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι «με μεγάλο θράσος αντιστρέφει την πραγματικότητα για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ».
«Κατηγορεί το ΚΚΕ και τους αγώνες των εργαζομένων για το κλείσιμο των επιχειρήσεων που οι καπιταλιστές κλείνουν, αναζητώντας υψηλότερο κέρδος σε άλλες χώρες, για το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τις κλείνουν τα μονοπώλια και η καπιταλιστική κρίση, η ένταξη και η προσαρμογή στην ΕΕ. Κατηγόρησε τους αγώνες των ναυτεργατών που διεκδικούν εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς, για την πτώση του τουρισμού που οφείλεται στην εξάπλωση της φτώχειας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες»είπε το ΚΚΕ.
«Είναι ολοφάνερο ότι η ηγεσία της ΝΔ ενδιαφέρεται για την κερδοφορία των πεντάστερων ξενοδοχείων, των μεγαλοξενοδόχων, όχι για τους εργαζόμενους που έχουν ανάγκη από διακοπές, για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τους μικρούς επιχειρηματίες» αναφέρει το ΚΚΕ.
Συνεχίζοντας την επίθεση τονίζει: «Η ηγεσία της ΝΔ φανερώνει την αντιδραστική απαίτηση της πλουτοκρατίας που θα την υλοποιήσει όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή: Να τσακιστεί, να απαγορευτεί η εργατική λαϊκή αγωνιστική διεκδίκηση και δράση, πρώτα απ’ όλα στους τόπους δουλειάς, να απαγορευτεί η απεργία. Γιατί ξέρουν ότι μόνο έτσι μπορούν να καταδικάσουν μόνιμα στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου