Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Σε δεύτερη ανακοίνωση του για το θέμα της Φυσικής το Υπουργείο Παιδείας επαναλαμβάνει τα ίδια και δείχνει την ΚΕΕ




 
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας την Παρασσκευή το απόγευμα (25/5) τονίζει τα παρακάτω για το θέμα της Φυσικής:
 
Οδηγία για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής
 
Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων απέστειλε Οδηγία στα Βαθμολογικά Κέντρα για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής.
Στο Γ4 ερώτημα παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του. Συγκεκριμένα, δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας.
Κατόπιν τούτου, το ερώτημα Γ4 ακυρώνεται και οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος.
Σημειώνεται ότι, όσον αφορά τη γραπτή εξέταση του μαθήματος της Φυσικής, η βαθμολόγηση δεν έχει ακόμη αρχίσει, ενώ για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) στο μάθημα, ισχύει η ίδια ρύθμιση (25/5)
 
Αίφνης το Σάββατο το απόγευμα (26/5) και αφού έχει ξεσηκωθεί σάλος καθώς εκατοντάδες υποψήφιοι και γονείς διαμαρτύρονται δικαίως για την "Οδηγία" του Υπουργείου, το τελευταίο επανέρχεται με νέα ανακοίνωση η οποία δεν αλλάζει τίποτε σε σχέση με όσα προέβλεπε η ανακοίνωση της Παρασκευής.
Τίποτε; Κάτι αλλάζει. Το Υπουργείο Παιδείας μας θυμίζει στη νέα του ανακοίνωση ότι "το μόνο αρμόδιο όργανο για την επιλογή των θεμάτων και τις Οδηγίες προς τα Βαθμολογικά Κέντρα είναι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.)" κα ότι "η βαθμολόγηση δεν έχει ακόμη αρχίσει".

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοίνωση για το μάθημα της Φυσικής Θετικής Κατεύθυνσης –Τεχνολογικής Κατεύθυνσης
 
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βιου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από σχετικά ερωτήματα υποψηφίων, επισημαίνει ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για την επιλογή των θεμάτων και τις Οδηγίες προς τα Βαθμολογικά Κέντρα είναι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.).
 
Σε ό,τι αφορά στο μάθημα της Φυσικής και στο τέταρτο ερώτημα (Γ4) του τρίτου θέματος, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι η διατύπωση του ερωτήματος αυτού δεν ήταν πλήρης επιστημονικά, η ΚΕΕ προχώρησε στην ακύρωσή του και έδωσε αμέσως τις σχετικές οδηγίες στους βαθμολογητές επιμερίζοντας τις 7 μονάδες, που θα ελάμβανε το ακυρωθέν ερώτημα, στα υπόλοιπα τρία ερωτήματα του ίδιου θέματος.
 
Επαναλαμβάνεται ότι, όσον αφορά στη γραπτή εξέταση του μαθήματος, η βαθμολόγηση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, ενώ για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικώς (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες), ισχύει η ίδια ρύθμιση. (26/5)
 
Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Παιδεία,ς καθώς δέχεται την πίεση από τη διακιολογημένη αγανάκτηση των υποψηφίων και των γονέων τους,  δείχνει την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων ως υπεύθυνη και παράλληλα θυμίζει στην ίδια ότι έχει ακόμη λίγο χρόνο (πριν να αρχίσει η διόρθωση των γραπτών) για να δώσει νέα οδηγία που κάπως θα μπαλώνει τα πράγματα.
 
 Ίδωμεν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου