Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ευάγγελος Βενιζέλος. Ευφυής ή υπερβολικά αλαζόνας;

Από το «βρώμικο ‘89», όταν στάθηκε δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου στην περιπέτεια του στο ειδικό δικαστήριο έδειξε πως έχει άγνοια κινδύνου και… στόχο

Ο τριτοκοσμικός νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι δημιούργημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Πολλά μπορεί κανείς να καταμαρτυρήσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο, σίγουρα όμως όχι έλλειψη ευφυΐας και ευγλωττίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι μία από τις πλέον πληθωρικές προσωπικότητες, με την τερατώδη αυτοπεποίθηση του -σε βαθμό αλαζονείας- να του προκαλεί ουκ ολίγα προβλήματα.
Αποτελεί κοινό μυστικό, άλλωστε, πως μπορεί να μιλάει ώρες ατελείωτες χωρίς επί της ουσίας να λέει τίποτα.

Πίσω στον χρόνο
Από το «βρώμικο ‘89», όταν στάθηκε δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου στην περιπέτεια του στο ειδικό δικαστήριο έδειξε πως έχει άγνοια κινδύνου και… στόχο. Ποιος ήταν αυτός;
Μα φυσικά η άνοδος του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κάτι που δεν κατάφερε το 2007 αλλά πέντε
χρόνια αργότερα με το Κίνημα να διανύει τις χειρότερες των ημερών του, τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τη «σωτηρία» της Ελλάδας να φαντάζει πραγματικά «mission impossible».

Γυάλιζε το μάτι
Καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο το… μάτι του γυάλιζε. Βγήκε μπροστά όχι για να κερδίσει τις εκλογές, κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με θαύμα, αλλά για να συσπειρώσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και να κλείσει την ψαλίδα της ήττας από τη Νέα Δημοκρατία.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πίστεψε πως με μία συγνώμη, με «πυροτεχνήματα» όπως αυτό της τοποθέτησης του Πύρου Δήμα στο Επικρατείας και κούφιες υποσχέσεις, ο ελληνικός λαός θα ξεχάσει ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε στην Ελλάδα το ΔΝΤ και ότι ο ίδιος έβαλε την υπογραφή του στα πλέον δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα.

Περί ευθύνης υπουργών
Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του Κινήματος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής του τόπου για σχεδόν δύο δεκαετίες, τι θυμάται κανείς το έργο του είτε ως υπουργός Δικαιοσύνης, είτε ως υπουργός Πολιτισμού;
Η απάντηση είναι απλή: Τον τριτοκοσμικό νόμο περί ευθύνης υπουργών, με την απίστευτη δικαιολογία ότι η σύντομη χρονικά περίοδος για τη διαγραφή των υπουργικών αδικημάτων είναι αναγκαία για την άμεση διαλεύκανση των υποθέσεων.
Ένας νόμος που ακόμα και σήμερα αποτελεί πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα, με την εμπνευστή του όμως να εμφανίζεται ακόμα περήφανος για το… κατασκεύασμα του.

Η «μαύρη τρύπα»
Όσο για τη θητεία του στο υπουργείο Πολιτισμού, χαρακτηρίστηκε από μία «μαύρη τρύπα 3 δισ. δραχμών» (σ.σ. σύμφωνα με τον Θεόδωρο Πάγκαλο), υπέρογκους προϋπολογισμούς, ανεκπλήρωτα έργα, όπως επίσης και απίστευτες ιστορίες ανοργανωσιάς και κρατικής σπατάλης.
Εφημερίδα Κόσμος Σαββατοκύριακο
http://www.filonparrisiadis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου