Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Τελική ευθεία για τη μεγάλη μάχη



Λιγότερες από εκατό ώρες έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για τη 14η και ίσως πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης, με όλα τα κόμματα να στρέφουν το βλέμμα στην επόμενη ημέρα που θα ξημερώσει -ίσως- με την πλέον πολυκομματική Βουλή της τελευταίας τριακονταετίας. Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, όλες οι έρευνες και δημοσκοπήσεις φέρνουν τη Νέα Δημοκρατία αδιαμφισβήτητα στην πρώτη θέση, δυόμισι μόλις χρόνια μετά την ήττα της στις τελευταίες εθνικές εκλογές με περισσότερες από δέκα μονάδες διαφορά. Διψήφια -υπέρ της Ν.Δ.- ενδέχεται να είναι η διαφορά και σ' αυτήν την αναμέτρηση, καθώς οι προσπάθειες του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποτινάξει από πάνω του το στίγμα του Μνημονίου και των καταστροφικών πολιτικών της διετούς διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και να εμφανιστεί ως κάτι καινούργιο δεν φαίνεται να αποδίδουν καρπούς.

Ενδεικτικό της σύγχυσης και της αμηχανίας που επικρατούν στην Ιπποκράτους είναι το γεγονός ότι
ενώ επελέγη ο Πύρρος Δήμας ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, στη συνέχεια ο πρώην πρωταθλητής της άρσης βαρών εξαφανίστηκε και δεν βγήκε ούτε σε ένα τηλεοπτικό κανάλι ούτε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό για να στηρίξει προεκλογικά το κόμμα του.

Αν στο ΠΑΣΟΚ κρύβουν επιμελώς τον επικεφαλής του Επικρατείας, στους Ανεξάρτητους Ελληνες κρύβουν τον ίδιο τον αρχηγό τους! Ο Πάνος Καμμένος, που βλέπει τα ποσοστά που έπαιρνε το κόμμα του στις δημοσκοπήσεις τις πρώτες ημέρες μετά την ίδρυσή του να έχουν ξεφουσκώσει σημαντικά, απέφυγε να δώσει τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου (που δικαιούται διά του νόμου), για να μην εκθέσει περισσότερο στην κρίση των ΜΜΕ τις θέσεις και τις προτάσεις που έχει εκφράσει.

Ντόρα Μπακογιάννη και Στέφανος Μάνος έχουν μάλλον συμβιβαστεί με την ιδέα ότι τα νεοπαγή κόμματά τους πολύ δύσκολα θα κατορθώσουν να περάσουν το όριο του 3% και να μπουν στο Κοινοβούλιο. Τα τρία κόμματα της Αριστεράς, από την άλλη πλευρά, δηλαδή το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά αναμένεται να αυξήσουν τα ποσοστά τους (οι δύο πρώτοι) σε σχέση με τις εκλογές του 2009 και κάνουν ήδη όνειρα για κυβέρνηση και υπουργεία. Στα σχέδια αυτά, που εκφράζονται ανοιχτά από τον Αλέξη Τσίπρα, σιγοντάρει και ο κ. Καμμένος, δίνοντας καθημερινά τροφή στα σενάρια για μια πιθανή κυβέρνηση - Φρανκενστάιν, με τη σύμπραξη των κ. Τσίπρα, Καμμένου, Κουβέλη και όποιου άλλου «πρόθυμου» βρεθεί στον δρόμο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου