Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Φ. Γεννηματά: Ο Αλ. Τσίπρας φοβάται να αναλάβει ευθύνες


Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την άρνησή του να συμμετέχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια το απόγευμα . Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για προσβολή στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και απέναντι στους πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Δεν είναι απλώς μια προσβολή στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και της προσπάθειας που κάνει, είναι προσβολή απέναντι στους Έλληνες πολίτες που τον ψήφισαν, ζητώντας του να εξασφαλίσει μια άλλη προοπτική για τη χώρα» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

«Προσωπικά, πιστεύω ότι η επανάληψη των εκλογών είναι καταστροφική για τη χώρα. [...] Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας, τα έσοδα καταρρέουν, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα. Το να βρεθούμε σε χειρότερη οικονομική κατάσταση απ' ό,τι ήμασταν πριν ένα μήνα, χωρίς μάλιστα να έχει δοθεί μια διέξοδος… Γιατί, τι θα γίνει μετά τις εκλογές; Ποια θα είναι η διαφοροποίηση μετά τις επόμενες εκλογές; Θα είμαστε ξανά σε αδιέξοδο. Από ένα κόμμα, μάλιστα, που πιστεύει στην απλή αναλογική» σημείωσε η Φ.Γεννηματά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η στάση του Αλέξη Τσίπρα οφείλεται στο φόβο της ανάληψης ευθυνών.
 
«Εγώ νομίζω ότι φοβήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες. Φοβήθηκε να μιλήσει, να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. [...] Δεν μπόρεσε να εγγυηθεί την παραμονή στο ευρώ. Και νομίζω ότι θα πρέπει, εάν τελικώς πάμε στις επόμενες εκλογές, να μιλήσουν με μία γλώσσα αυτή τη φορά, γιατί τώρα μιλούν με δύο. Είναι ο κ. Αλαβάνος αυτός που βγαίνει και λέει ότι, καταγγελία του μνημονίου, σημαίνει επιστροφή στη δραχμή και ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, αλλά ούτε αυτόν τον ακούνε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου