Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η επικίνδυνη ανεπάρκεια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Η εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 6ης Μαΐου, είναι προφανές ότι οδηγεί τον πρόεδρο και πολλά στελέχη του σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού, αμετροέπειας, αλαζονείας και αντιφάσεων.
Αυτή η αμετροέπεια, καθώς και ο «μικρομεγαλισμός», του εκφραστή των «μαγικών λύσεων» μεταφέρθηκαν προκλητικά από τον κ. Τσίπρα και στην Ευρώπη.
Ο κ. Τσίπρας, αποδεικνύοντας έμπρακτα πόσο επικίνδυνος είναι, εξαπέλυσε επίθεση στο νέο Γάλλο πρόεδρο, οι θέσεις του οποίου είναι τόσο ξεκάθαρες υπέρ της Πατρίδας μας. Ενώ ο Αντώνης Σαμαράς αναζητά συμμαχίες στο εξωτερικό, ο κ. Τσίπρας, με μια απίστευτη αλαζονεία, καταστρέφει αυτές τις συμμαχίες και οδηγεί τη χώρα μας στην απομόνωση.
Η περιοδεία του, τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία, κατέληξε σε ένα πρωτοφανές «φιάσκο». Και ο κ. Τσίπρας πληροφορήθηκε δια ζώσης ότι, ο κίνδυνος για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η απειλή της απομόνωσης δεν είναι μια επινόηση των εχθρών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Απέδειξε έμπρακτα  ότι το δίλλημα των εκλογών της 17ης Ιουνίου «ευρώ ή δραχμή», «Ευρώπη ή απομόνωση», δεν είναι μπλόφα, αλλά απολύτως πραγματικό.
Οι λεονταρισμοί του κ. Τσίπρα, έπληξαν σοβαρά την εικόνα της χώρας στο διεθνές περιβάλλον και
ενέτειναν το αίσθημα της αναξιοπιστίας και της αβεβαιότητας για την επόμενη ημέρα.
Συμπερασματικά η στάση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου απέδειξε ότι:
·         Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα πολιτικών σχημάτων, τα οποία δεν διαθέτουν ενιαία πολιτική γραμμή για κανένα ζήτημα.
·         Το πρόγραμμά του συνιστά ένα αόριστο ευχολόγιο, το οποίο δεν εδράζεται σε καμία ρεαλιστική αποτίμηση της πραγματικότητας.  
·         Συνεχίζει την επικοινωνιακή πολιτική του Γ. Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν», υποσχόμενο ανέφικτες παροχές (π.χ. αύξηση επιδομάτων ανεργίας σε ντόπιους και μετανάστες).
·         Ευαγγελίζεται τη διαιώνιση όλων των παθογενειών της μεταπολίτευσης και κυρίως του υπερτροφικού κρατισμού και των προνομίων των συντεχνιών, που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση.
·         Αποδεικνύει ανευθυνότητα σε κρίσιμες ώρες (άρνηση συμμετοχής σε κυβερνητικό σχήμα ώστε να μην οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, εξαγγελία μονομερούς ακύρωσης των όρων του μνημονίου που μας οδηγεί στην έξοδο από την Ευρώπη).
·         Κάθε στέλεχός του εκφράζει τη δική του άποψη για την οικονομική πολιτική, γεγονός που δημιουργεί σημαντικές αρνητικές παρενέργειες στην πραγματική οικονομία (π.χ. δραματική αύξηση των αναλήψεων μετά από δηλώσεις Στρατούλη, Γλέζου).
·         Οι θέσεις του χαρακτηρίζονται από αντιφάσεις και παλινωδίες, και αλλάζουν σε καθημερινή συχνότητα. Π.χ.
Γ. Σταθάκης: «Δεν υπάρχει η έννοια τώρα της καταγγελίας ή της μονόπλευρης προφανώς ακύρωσης πραγμάτων» (ΒΗΜΑ 99,5, 23.5).
Π. Σκουρλέτης: «Οι μονομερείς ενέργειες από εκεί και πέρα έγκειται στα ζητήματα επαναδιαπραγμάτευσης γύρω από το θέμα της δανειακής σύμβασης» (MEGA, 23.5) ή
Ν. Βούτσης, (για πιθανή προσφυγή σε δημοψήφισμα σε περίπτωση που αποτύχει η επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος): "Χτύπα ξύλο οποιοδήποτε κακό σενάριο, είτε για αυτό το ενδεχόμενο είτε για άλλα ενδεχόμενα η δικιά μας απόφαση είναι να το αντιμετωπίσουμε πηγαίνοντας στο λαό, δηλαδή ακόμα και με δημοψήφισμα" (Δημόσια Τηλεόραση 22.05).
Ανακοίνωση Γρ. Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: «Το δημοψήφισμα που έχει προτείνει εδώ και μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ αφορά στο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, όπως θα κάνει το προσεχές διάστημα και η Ιρλανδία».

Η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, η επικίνδυνη ανεπάρκειά του, η ανυπαρξία προγράμματος, η απειλητική για τη χώρα απειρία και αλαζονεία των στελεχών του, πρέπει να προβληματίσουν τους πολίτες.
Στις 17 Ιουνίου, η Ελλάδα θα βρεθεί σε ένα σταυροδρόμι, μεταξύ της ελπίδας και του χάους, μεταξύ της Ευρωπαϊκής μας ταυτότητας και της επικίνδυνης απομόνωσης, μεταξύ μιας νέας αφετηρίας αναγέννησης και της απαρχής νέων δεινών.
Η συμμαχία των ευρωπαϊκών πατριωτικών δυνάμεων που συγκροτεί η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την ελπίδα, την Ευρώπη, την αναγέννηση. Οι πολίτες έχουν την επιλογή στα χέρια τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου