Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η Γερμανία “ανασταίνει” παντού ακροδεξία και νεοναζισμό



H Μέρκελ,ο Σόϊμπλε και όσοι επιμένουν να ασκούν “απολυταρχική” οικονομική πολιτική σ΄ αυτό που εξακολουθούμε να ονομάζουμε Ευρωπαϊκή Ένωση θα κατορθώσουν όπως όλα δείχνουν,σύντομα να “νεκραναστήσουν” τον εφιάλτη που στοιχειώνει πάντα τους Γερμανούς:την άκρα δεξιά και το νεοναζισμό. Κλεισμένοι στο καβούκι τους ,μετρώντας τα τεράστια κέρδη της γερμανικής οικονομίας από την πολιτική που έχουν επιβάλει παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν,αν και όλη η Ευρώπη πλέον εκφράζει την ανησυχία της για την εμφάνιση του φαινομένου μετη μορφή “πολιτικής δύναμης” και στην Ελλάδα.
Οι Sunday Times σε εκτενές άρθρο τους με ανταποκρίσεις από Αθήνα και
Φρανκφούρτη επισημαίνουν το πρόβλημα.

Το άρθρο ξεκινά με μια αναφορά  κατά του Α.Τσίπρα,για τον οποίο επισημαίνεται ότι έχει ως ήρωα τον Φιντέλ Κάστρο και ότι σκοπεύει να δεσμεύσει τις καταθέσεις άνω των 20.000 ευρώ.
Μετά οι αρθρογράφοι ασχολούνται εκτενώς με τη Χρυσή Αυγή:
“Η Χρυσή Αυγή, μια νεοναζιστική ομάδα, κέρδισε το 7% των ψήφων με την υπόσχεση να κλείσει τα σύνορα στους παράνομους μετανάστες.
“Εκείνοι που πρόδωσαν τη χώρα αυτή πρέπει τώρα να φοβούνται”, προειδοποίησε ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος, ο ηγέτης του κόμματος, που πλαισιώνεται από νέους με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρα πουκάμισα. Ένας από τους ακολούθους του, είναι ερμηνευτής σε “black metal” ροκ συγκρότημα” .
Όμως το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό.Έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια .Και αφορά σ΄ όλη την Ευρώπη,όπως σωστά επισημαίνει το άρθρο:
•Στη Γαλλία η ακροδεξία της Μαρί Λεπέν,πήρε ποσοτό ρεκόρ,18%.
•Στην Ολλανδία επίσης η ακροδεξία είναι ισχυρή
•Στη Δανία το Λαϊκό κόμμα ώθησε τη κυβέρνηση να πάρει ακόμη σκληρότερα μέτρα κατά των μεταναστών
•Στη Φινλανδία, οι ακραίοι εθνικιστικές “Αληθινοί Φινλανδοί” αύξησαν το ποσοστό τους από 4% έως 19% σε τέσσερα χρόνια με επιχείρημα την άρνηση να πληρώσουν για ακόμα περισσότερες διασώσεις της ευρωζώνης.
•Στις πρώην κομμουνιστικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, η ρητορική είναι ακόμα πιο ακραία: μια ουγγρική ομάδα της αντιπολίτευσης, το αντι-Ρομά, αντισημιτικό κόμμα Jobbik, πρότεινε πρόσφατα έναν νόμο για την επιβολή κυρώσεων σ΄ ό, τι αναφέρεται ως « προώθηση της σεξουαλικής παρεκτροπής” στη διαφήμιση και τα μέσα ενημέρωσης! Οι παραβάτες θα καταδικάζονται σε τρία χρόνια φυλακή.
Αυτά τα φαινόμενα βρίσκουν απέναντί τους την άνοδο αριστερών κομμάτων όπως ο Τσίπρας,αλλά και πολιτικών “αντισυμβατικών” σχηματισμών όπως συμβαίνει και στην ίδια τη Γερμανία,αλλά και στην Ιταλία με το κόμμα του B.Grillo.
Η πόλωση μαζί με την απόγνωση που κυριαρχεί πια στη πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών είναι μίγμα εκρηκτικό.
Το Βερολίνο μπορεί να είναι …υπερήφανο για την Ευρώπη που δημιούργησε.Και θα υποστεί τις πολιτικές συνέπειες. Το θέμα είναι ότι μέχρι τότε όλοι οι υπόλοιποι στην Ευρώπη θα έχουν μαρτυρήσει.

www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου