Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τα «πρωτοπαλίκαρα» του Άκη κοντά στον Τσίπρα!


Tις τελευταίες ημέρες έχει «ανοίξει» η συζήτηση για τα ημερολόγια του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με αυτά, αρκετοί τον «πρόδωσαν», όπως γράφεται, ωστόσο βρήκαν πολιτική στέγη και σήμερα αποτελούν «ομάδα κρούσης» ενάντια στο Μνημόνιο.
Αναφερόμαστε φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη εκείνα που, έχοντας πάνω τους την «ταμπέλα» του Άκη, προσχώρησαν στο κόμμα με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα και εδώ και μερικές εβδομάδες κινούνται έντονα στο παρασκήνιο...
Ειδικότερα, πρώτος και... καλύτερος είναι ο Αντώνης Κοτσακάς, πρώην υφυπουργός Εργασίας και υπουργός Αιγαίου, στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Έχει αναλάβει την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως δεν μπήκε την τελευταία στιγμή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, διότι έσκασε το σκάνδαλο με τον πρώην υπουργό.
Κατά... πόδας ακολουθεί ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ραυτόπουλος, γνωστός επίσης για τις φιλικές σχέσεις που είχε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Από πολύ κοντά και ο Ευάγγελος Χωραφάς, πολύ στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού. Η θέση του είναι να συμβουλεύει τον Αλέξη Τσίπρα σε θέματα οργάνωσης...
Υπάρχουν βέβαια και άλλοι...
μυστικοσύμβουλοι, που έχουν έντονα το «άρωμα» του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα ορισμένοι ήταν «κολλητοί» κάποια περίοδο με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος θεωρείται ο «απόλυτος» σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Για όσους δεν τον θυμούνται, βρέθηκε κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, έγινε μυστικοσύμβουλός του στο υπουργείο Εξωτερικών, πρόεδρος στο ΙΣΤΑΜΕ, μέχρι που... αποχώρησε.
Με «άρωμα» ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μάλιστα επανεξελέγη στις 6 του Μάη. Θυμίζουμε πως μαζί με τον Νίκο Κοτζιά είχε δημιουργήσει την Ενωτική Κίνηση. 
Η... ομάδα αναμένεται να «ολοκληρωθεί» με τη Λούκα Κατσέλη, η οποία, πλέον, από την Τετάρτη «φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να απορροφηθεί μαζί με το κόμμα της ενόψει των εκλογών.

www.metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου