Τρίτη 1 Μαΐου 2012

«Την επόμενη μέρα των εκλογών η χώρα πρέπει να έχει σταθερό τιμόνι»


Τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης, που επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο την Καβάλα. 
 Ενημέρωση για τη στρατηγική της Ν.Δ. στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, στους υποψήφιους βουλευτές και στα στελέχη του Νομού Καβάλας. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.), ενώ ακολούθησε συνέντευξη Τύπου προς τα Μέσα Ενημέρωσης, στην οποία ο Γιάννης Μιχελάκης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Αρχικά, ρωτήθηκε για τη νέα συμφωνία μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Kavala Oil σχετικά με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στον κόλπο της Καβάλας και για αόριστη απάντηση του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, στους δημοσιογράφους, στη διάρκεια της επίσκεψης του στο εργοστάσιο της Kavala Oil. «Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς ανέδειξαν το θέμα της Α.Ο.Ζ. Της αξιοποίησης, δηλαδή, του ορυκτού πλούτου της χώρας. Κι αυτό θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επομένως, η θέση του κόμματος μας, για το συγκεκριμένο θέμα, είναι ξεκάθαρη». Ερωτηθείς για την αμφισβήτηση που δέχονται σήμερα οι πολιτικοί και η πολιτική απάντησε: «Έως τώρα, ακούμε το Πα.Σο.Κ. να
μετατοπίζει τις ευθύνες του, για τα εγκληματικά λάθη που έκανε τα τελευταία δύο χρόνια, σε ένα απρόσωπο πολιτικό σύστημα. Όμως, όλα αυτά τα εγκληματικά λάθη έγιναν από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Δεν μπορούμε, επομένως, να μιλάμε για αμφισβήτηση κάποιου πολιτικού συστήματος, αλλά για την αμφισβήτηση συγκεκριμένων πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφάρμοσε». Όσον αφορά την ανανέωση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. έκανε το εξής σχόλιο: «Στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. η ανανέωση είναι μεγαλύτερη του πενήντα τοις εκατό. Από κει πέρα, ο λαός είναι αυτός που θα κρίνει ποιοι είναι ικανοί, ποιους μπορεί να εμπιστευτεί και ποιοι είναι αυτοί που θέλει να τον εκπροσωπήσουν, την επόμενη ημέρα των εκλογών, στη Βουλή». Απαντώντας στην ερώτηση αν η Ν.Δ. θα συνεργαστεί με κάποιο άλλο κόμμα, εφόσον δεν κερδίσει την αυτοδυναμία, σημείωσε: «Η χώρα μας έχει κερδίσει μόνο χρόνο έως σήμερα. Την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να έχει «σταθερό τιμόνι» στην ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της. Και το τιμόνι αυτό πρέπει να το κρατούν στιβαρά χέρια, τα οποία θα μπορούν να εγγυηθούν την πορεία αυτή. Γιατί ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Θέλει αγώνα και προσπάθεια. Και θέλει, επίσης, όλη την κοινωνία σύμμαχο. Το Πα.Σο.Κ. δυόμισι χρόνια δεν έκανε τίποτα, όχι μόνο γιατί δεν μπορούσε, αλλά και γιατί δεν ήθελε. Ποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις θα μπορέσουν να κάνουν κάτι. Εκείνες που υπόσχονται μαγικούς τρόπους για τη διαγραφή του ελλείμματος; Και την ίδια ώρα, θα βγούνε στις αγορές για να δανειστούν; Οι πολίτες πρέπει να κρίνουν με γνώμονα την επόμενη μέρα. Στις 7 Μαΐου η χώρα θα πρέπει να κυβερνηθεί από μία κυβέρνηση, η οποία θα έχει σχέδιο και όραμα. Από μία κυβέρνηση βιώσιμη, σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις».
Έξοδος από την κρίση μόνο με περικοπές δαπανών και ανάπτυξη
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. ρωτήθηκε και για τη θέση του κόμματος σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα. «Το θέμα της ασφάλειας των πολιτών είναι πολύ σοβαρό. Ίσως το πιο σοβαρό, μετά από εκείνα της οικονομίας και της κρίσης. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη. Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει ως κυβέρνηση, είναι να καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια. Γιατί είναι ένας νόμος που έχει γίνει μαγνήτης και έλκει λαθρομετανάστες στη χώρα μας. Επίσης, πρέπει να γίνουν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο, όσον αφορά την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στις χώρες τους. Κι εδώ, το ζητούμενο είναι ποια πολιτική δύναμη μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα αυτό. Με επικοινωνιακά παιχνίδια και τηλεοπτικά σόου, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Χρειάζεται συγκροτημένο σχέδιο». Τέλος, ερωτηθείς, από τον «Κ.Τ.», αν η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα συνεχίσει την πολιτική λιτότητας και τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις από τον ερχόμενο Ιούνιο, απάντησε: «Είναι σαφές ότι θα πρέπει να γίνει μία διαπραγμάτευση για το θέμα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αφορά την περικοπή δαπανών. Αυτές οι περικοπές πρέπει να γίνουν ούτως ή άλλως. Είναι η αιτία που οι θυσίες των πολιτών πηγαίνουν χαμένες όλα αυτά τα χρόνια. Αν δεν υπάρξει περιορισμός του σπάταλου κράτους, δεν πρόκειται να υπάρξει σωτηρία της οικονομίας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να βγούμε από την κρίση, παρά μόνο με περικοπή των δαπανών και ανάπτυξη».  
Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου