Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ανοδική τάση της ΝΔ και Πρωθυπουργία Σαμαρά, σύμφωνα με τους «μπουκ»

Επειδή το ράδιο αρβύλα καλά κρατεί σχετικά με τις «μυστικές δημοσκοπήσεις» και πριν μας πουν ότι η «Κοινωνική Συμφωνία»ως πρώτο κόμμα θα κάνει Κυβέρνηση με τη «Δράση», ας δούμε τι δίνουν οι διαδικτυακές εταιρείες στοιχημάτων για τις εκλογές.
Η πρωτιά της ΝΔ είναι «λεφτά στην Τράπεζα»: Με απόδοση 1.02,  ήτοι ποντάρουμε 100 ευρώ για να πάρουμε δύο, θεωρείται «κλειδωμένη».
Αν βεβαίως έχετε λεφτά για πέταμα, ποντάρετε στο ΠΑΣΟΚ με απόδοση 17, στον ΣΥΡΙΖΑ με απόδοση 29 ή στον ΛΑΟΣ με απόδοση 1001…
Το ποσοστό της ΝΔ με το οποίο παίζεται το «under-over» είναι το 24, 5%. Από 2.11 απόδοση που έδιναν να ξεπεράσει το ποσοστό αυτό τη Δευτέρα, έπεσε στο 1.50, κάτι που σημαίνει ότι κινείται άνω του 25%, έχοντας εκ νέου μια δυναμική.
Το αντίστοιχο ποσοστό που παίζει για το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ είναι το 17,5%.
Το γεγονός ότι και το αναμενόμενο ποσοστό του δικομματισμού(περί το 45%) ανεβαίνει στα στοιχήματα οφείλεται στην ανοδική τάση της ΝΔ, μιας και το ΠΑΣΟΚ μοιάζει εγκλωβισμένο γύρω στο 17-18%.
Η διαφορά των δύο κομμάτων, βάσει των αποδόσεων, αναμένεται να κυμανθεί περί τις 7 μονάδες.
Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πάνω ή κάτω του 10.5% και οι ΑΝΕΛ πιθανότατα θα κινηθούν
κάτω από το 9.5%.
Η ΔημΑρ πέφτει και το ποσοστό της φαίνεται ότι θα είναι κάτω του 8,5%, ενώ τα στοιχήματα για τη ΧΑ κινούνται μεταξύ 4,5%-5.,5%.
Ο ΛΑΟΣ δίνει μάχη για την είσοδο στη Βουλή, την οποία αυτή τη στιγμή δείχνει να κερδίζει, κάτι που δεν συμβαίνει με τους Οικολόγους, που δείχνουν να μένουν εκτός. Ελάχιστες ελπίδες για τη ΔΗΣΥ,  καμία για την Κοινωνική Συμφωνία, τη Δράση και τους λοιπούς σχηματισμούς.
Ενδιαφέρον για τους παίκτες του στοιχήματος έχει η κατηγορία “head to head”: το ΚΚΕ είναι φαβορί να ξεπεράσει τους ΑΝΕΛ, αλλά όχι και τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα να βγει τρίτο κόμμα. Η ΧΑ είναι φαβορί απέναντι στον ΛΑΟΣ και ο Κουβέλης δείχνει να πηγαίνει για έκτος, ξεπερνώντας μόνο τη ΧΑ.
Το πιθανότερο για τις μονοεδρικές είναι η ΝΔ να κερδίσει 7 (απόδοση 2.25), ενώ για τις 8 η απόδοση ανεβαίνει στο 3.40.
Περί το 26-28% δίνεται το (ανομοιογενές) άθροισμα των τριών αριστερών κομμάτων.
Οκτώ κόμματα στη Βουλή είναι το πιθανότερο σενάριο για τις εταιρείες στοιχημάτων, με δεύτερο επικρατέστερο τα εννιά (αν περάσουν οι Οικολόγοι το 3%).
Αυτά λένε οι μπουκ. Εγώ υπενθυμίζω τις εκτιμήσεις μου, (τις οποίες και δεν αλλάζω), όπως τις έδωσα την 21.4.2012 στο κομμάτι «Εκτός από το διάβολο και η αυτοδυναμία κρύβεται στις λεπτομέρειες» 
Αποτέλεσμα: ΝΔ άνω του 30%, ΠΑΣΟΚ άνω του 20%. Έξι έως οκτώ κόμματα στη Βουλή, με πιθανότερο τα επτά.
Κυριακή, κοντή γιορτή…
Μ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου