Σάββατο 19 Μαΐου 2012

«Πολιορκία» για Τσίπρα (και) μέσα στην Κουμουνδούρου!



Τα επίχειρα της παραπλανητικής και τυχοδιωκτικής τακτικής που ακολούθησε το προηγούμενο διάστημα έναντι των πολιτικά όμορων χώρων αρχίζει να εισπράττει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς στην πορεία προς τις επαναληπτικές εκλογές βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή κριτική του ΚΚΕ, της ΔΗΜ.ΑΡ., της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των Οικολόγων Πράσινων. Η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί αριστερά συνθήματα για να στρίψει το τιμόνι δεξιά, ο Φ. Κουβέλης, που θα έχει σήμερα συνάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους, διαμηνύει «τέρμα το χάιδεμα», ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι διαψεύδουν ότι θα προχωρήσουν σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα γκρίνια έχει ξεσπάσει και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για σειρά «αυθαίρετων» επιλογών και αποφάσεων, με πιο χαρακτηριστική την πρότασή του να αναλάβει καθήκοντα υπηρεσιακού πρωθυπουργού ο Γεράσιμος Αρσένης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής κοινής συνεδρίασης της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών αφενός μεν για την απουσία κεντρικής γραμμής στην εκφορά του πολιτικού λόγου του κόμματος, αφετέρου δε για την πρωτοβουλία του να
προτείνει -χωρίς να ρωτήσει κανέναν- τον Γ. Αρσένη για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού. «Θα έπρεπε να είχε αποφασιστεί πρώτα στα συλλογικά όργανα» φέρεται να του είπε ο προερχόμενος από την ΑΚΟΑ Π. Λάμπρου. «Κάποιες φορές λόγω πίεσης χρόνου είναι δύσκολο...» ήταν η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Αλ. Τσίπρας.

Το πολιτικό φλερτ του κ. Τσίπρα με τους Γ. Αρσένη και Λ. Κατσέλη προκάλεσε ρήξη και στις σχέσεις του με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που με χθεσινή της ανακοίνωση αποδοκίμασε την τακτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας την πολιτική διαδρομή και στάση του ζεύγους. «Δεν ξεχνάμε ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πει ούτε λέξη ενάντια στο πρόγραμμα λιτότητας και την υπαγωγή της χώρας στις επιταγές του ΔΝΤ και της Ε.Ε., την οποία σε μεγάλο βαθμό ενορχήστρωσε και υλοποίησε η σύζυγός του Λ. Κατσέλη. Δεν είναι δουλειά της Αριστεράς να ξεπλένει φθαρμένους πολιτικούς ούτε να ανασύρει πρόσωπα τα οποία ο ίδιος ο κόσμος του κινήματος έστειλε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας» ήταν η απάντηση προς τον Αλ. Τσίπρα.

Επικριτικός απέναντι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά και ο Αλ. Αλαβάνος, αμφισβητώντας ευθέως τον ισχυρισμό της Κουμουνδούρου ότι το «έξω από το Μνημόνιο δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ». «Πρέπει να μιλάμε με σαφήνεια. Είναι λάθος να λέμε ότι θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο εντός ευρώ» ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, παραδεχόμενος ότι «έξοδος από το ευρώ χωρίς σχέδιο θα γονατίσει τη χώρα». Χαρακτήρισε δε «ντροπή» το γεγονός ότι η Αριστερά δεν ασκεί κριτική επειδή δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ. Στην ίδια συνέντευξη ο Αλ. Αλαβάνος προσγείωσε στην πραγματικότητα τον Αλ. Τσίπρα επειδή προσπαθεί να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη σύγκριση. «Δεν πιστεύω ότι η Αριστερά παράγει τέτοια προϊόντα» ανέφερε, υπενθυμίζοντας και ένα αρνητικό χαρακτηριστικό του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, τον «λαϊκισμό».


Ομολογία του cool Αλέξη για τις γκάφες των στελεχών σχετικά με την οικονομία

Την προχειρότητα που διέπει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος να λένε ό,τι τους κατέβει στο μυαλό στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, ομολόγησε εμμέσως πλην σαφώς ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που συνεδρίασε χθες στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής μαζί με την Πολιτική Γραμματεία.

Αν και για την τιμή των όπλων προσπάθησε να δαιμονοποιήσει εκ νέου τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι τάχα επιδίδονται σε συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος, εντούτοις στην ομιλία του ζήτησε από τα στελέχη να προσέχουν τι λένε στα κανάλια, ανακοινώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει εξειδίκευση του οικονομικού προγράμματος για να έχουν έναν σταθερό μπούσουλα επιχειρημάτων.

«Να εξειδικεύσουμε ακόμη περισσότερο το πρόγραμμά μας, να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο, να γίνουμε πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις και στην προσπάθεια που θα κάνουμε το επόμενο διάστημα να μιλήσουμε επί της ουσίας και συγκεκριμένα για τα βήματα που πρέπει να γίνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην Κουμουνδούρου έχει σημάνει συναγερμός με το «μπάχαλο» που προκαλείται κάθε φορά που τα στελέχη του κόμματος εκθέτουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είτε λόγω της απειρίας είτε λόγω των εμμονών και των ιδεοληψιών που έχουν, καθώς προέρχονται από διαφορετικές συνιστώσες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το οικονομικό πρόγραμμα ξαναγράφεται από την αρχή, υπό τον συντονισμό του Γ. Δραγασάκη και με τη συνεργασία των καθηγητών Γ. Σταθάκη, Ε. Τσακαλώτου και Γ. Μηλιού.

Το περιεχόμενο της χθεσινής ομιλίας του Α. Τσίπρα είχε καθαρά απολογητικό και αμυντικό χαρακτήρα, καθώς προσπάθησε να διασκεδάσει σειρά αρνητικών εντυπώσεων που έχουν δημιουργηθεί ως προς το πού το πάει, και έχουν ενσπείρει ανησυχία στην κοινή γνώμη.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών», εξέφρασε την προσήλωσή του στην παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στους Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο. «Δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την Ευρώπη και τη δυναμική της αντίστασης των λαών της Ευρώπης οι γιες μαν της κλονιζόμενης κυρίας Μέρκελ και του απελθόντος κ. Σαρκοζί» υποστήριξε μεταξύ άλλων.


Ραντεβού στο Παρίσι με τους ευρωαριστερούς συντρόφους

Στο Παρίσι αναμένεται να βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαΐου ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ως προσκεκλημένος του γαλλικού Αριστερού Μετώπου, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση που θα γίνει υπό την αιγίδα του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Οπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στις τέσσερις το απόγευμα ώρα Ελλάδας έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα συμμετάσχουν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο βέβαια και οι Πιέρ Λοράν και Ζαν Λικ Μελανσόν, ο πρόεδρος δηλαδή του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ο ηγέτης του Αριστερού Μετώπου της Γαλλίας. Την ίδια μέρα δε, στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί «δημόσια συγκέντρωση» στην πλατεία έξω από τη γαλλική εθνοσυνέλευση, στην οποία θα μιλήσει και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στοχεύουμε από κοινού να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για έναν αναπροσανατολισμό, κοινωνικό, οικολογικό και δημοκρατικό, στην Ευρώπη» τόνισε μεταξύ άλλων ο Λοράν, χωρίς να παραλείψει να πει ότι τα εκλογικά αποτελέσματα σε Γαλλία, Ελλάδα και Γερμανία απέδειξαν ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες «περιμένουν μια σοβαρή αναδιαπραγμάτευση του συμφώνου Σαρκοζί - Μέρκελ». Τέλος, πρόσθεσε ότι «αυτό που χρειάζεται πλέον είναι η εγκατάλειψη των πολιτικών λιτότητας που αποδυναμώνουν την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Κατά τα άλλα, σε συνέντευξή του στο CNN ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε για ακόμη μία φορά ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί η Ελλάδα να βρεθεί εκτός ευρωζώνης. «Δεν θέλουμε η Ελλάδα να βρεθεί εκτός ευρωζώνης, αλλά θεωρούμε ότι η κυρία Μέρκελ βάζει σε μεγάλο κίνδυνο το ευρώ, αν συνεχίσει να επιμένει στα μέτρα λιτότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας μάλιστα ότι «με αυτή την πολιτική οδηγούμαστε στην κόλαση».


Καμμένος: Τα' βαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να του φύγει η... ρετσινιά!

«Κερδίσαμε την πρώτη μάχη, πάμε για να κερδίσουμε τη δεύτερη. Αυτή τη φορά δεν στοχεύουμε σε διψήφιο ποσοστό, αλλά στο να είμαστε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος, μιλώντας προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του σε ξενοδοχείο της Χαλκίδας. Ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε χθες, για να πετάξει τη... ρετσινιά του φλερτ του με τον ΣΥΡΙΖΑ, να επιτεθεί στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «με το που βρέθηκε κοντά στην εξουσία, σταμάτησε να μιλά για καταγγελία του Μνημονίου και κάνει λόγο για αναδιαπραγμάτευση», ενώ τόνισε και την αντίθεσή του «στα εθνικά θέματα», ιδιαίτερα στη Θράκη και στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά και για την πολιτική του στην οικονομία, η οποία «θα διαλύσει την ελληνική ναυτιλία». «Στην πραγματικότητα, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα» κατέληξε. Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «ξένη κατοχή», η οποία καταψηφίστηκε στην κάλπη, παρά τον «πόλεμο που δέχτηκε» από τα ΜΜΕ και από το «σάπιο καθεστώς της Μεταπολίτευσης». Τόνισε επίσης ότι, για να τηρηθεί ο όρκος που έδωσαν οι βουλευτές προκειμένου να τηρούν τους νόμους του ελληνικού κράτους, πρέπει να υπάρχει ελληνικό κράτος και να σταματήσει ο έλεγχός του «από τους ξένους και τους τραπεζίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου