Τρίτη 29 Μαΐου 2012

«Θα διαπραγματευτώ αλλαγή των αδικιών»



«Και τώρα αλλαγή δοσολογίας. Οσο ασχοληθήκαμε με τον κ. Τσίπρα ασχοληθήκαμε, όλοι πλέον γνωρίζουν τον κίνδυνο. Εμείς πρέπει να βγούμε πλέον στον κόσμο σπίτι σπίτι, καφενείο καφενείο και να τον πείσουμε για τις θέσεις μας».

Αυτό αποφάσισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ύστερα από σύσκεψη που είχε με στενούς του συνεργάτες, την επομένη της Εθνικής Συνδιάσκεψης. Εκεί, ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι προτείνει τον «χορό του Ζαλόγγου» και θέλει να σπρώξει την Ελλάδα στον εκτροχιασμό της χρεοκοπίας. O εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, από τη μεριά του, τόνισε: «Το λόμπι της δραχμής έχει βρει τον αρχηγό του στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Κατανοούμε και τον
πανικό τους και τις προθέσεις τους. Δυστυχώς γι' αυτούς, ο ελληνικός λαός, προτάσσοντας το αύριο των παιδιών του, δεν θέλει ούτε δραχμές ούτε ύβρεις ούτε παιχνίδια με τη χώρα μας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε επίσης για αλλαγή της συνταγής του Μνημονίου και πρόσθεσε: «Δυο πράγματα είναι η διέξοδος από την κρίση: Επιστροφή στην ανάπτυξη και αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Μέσα σε ενάμιση χρόνο θα δημιουργήσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Λέμε όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Οχι άλλους φόρους. Πρόκειται να επαναδιαπραγματευτούμε την αποκατάσταση των αδικιών: Την επιστροφή των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009, την αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων, την επιστροφή της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους και την αποκατάσταση των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια. Κοντά στο μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας θα δουν άμεση ανακούφιση. Ο δικός μας λαός δεν θα αφήσει κανέναν ΣΥΡΙΖΑ και κανένα ΠΑΣΟΚ να περάσει τα διόδια της Ιστορίας μας με πλαστά χαρτιά». Στη συνδιάσκεψη πολλά στελέχη μίλησαν και για την ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. δεν πρέπει να χάσει τον λαϊκό - κοινωνικό - φιλελεύθερο χαρακτήρα της».

Μάλιστα, με τον αέρα που δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, επιβεβαιώνεται ότι το κρίσιμο είναι να «επαναπατριστούν» οι πληγωμένοι ψηφοφόροι της Ν.Δ., που στις εκλογές του Μαΐου κατευθύνθηκαν σε άλλα κόμματα, κυρίως στους Ανεξάρτητους Ελληνες, στη Χρυσή Αυγή, στον ΛΑΟΣ ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γι' αυτό ελήφθη απόφαση σε κεντρικό επίπεδο να στηθούν περίπτερα σε κεντρικές πλατείες (κάτι που δεν έγινε το Μάιο), αλλά και να επιστρατευτούν όλα τα στελέχη που έχουν δώσει διαχρονικά μάχες και γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία των... πικραμένων κεντροδεξιών.

Η συστράτευση, για να αποκτήσει σάρκα και οστά, απαιτείται να μη μείνει στην κορυφή, αλλά να περάσει στη βάση. «Μέχρι και τραπεζάκια έξω θα βγάλουμε και πόρτα πόρτα θα πάμε για να φέρουμε πίσω τους οπαδούς που απομακρύναμε με δικά μας λάθη και συμπεριφορές» τόνιζε έμπειρο κομματικό στέλεχος που έχει επιστρατευτεί τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, το «σχέδιο» περιλαμβάνει μια «ομάδα κρούσης εθελοντών», που θα ξαμοληθεί κυρίως στα αστικά κέντρα, με έμφαση στην Α' και τη Β Αθηνών, αλλά και σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, το οποίο θα σηκώσει στις πλάτες τους το βάρος της αλλαγής κλίματος. «Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε μάχη χωρίς ηθικό νίκης» τονίζει η... παλιοσειρά της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που έχει σημάνει συναγερμό «βετεράνων» σε συνεννόηση με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζο.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου