Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ομιλίες και φωτορεπορτάζ από την Συνδιάσκεψη της ΝΔ


Τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά τις 17 Ιουνίου εξέφρασαν τα στελέχη της ΝΔ στις παρεμβάσεις που έκαναν στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η παράταξή μας ξεκινά τη μάχη για τη σημαντικότερη πολιτική αναμέτρηση των τελευταίων 40 ετών είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην παρέμβασή του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ.
Οι ευθύνες μας είναι μεγάλες και είμαστε έτοιμοι να τις αναλάβουμε συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι η Ελλάδα θα βρει το δρόμο της ανάπτυξης και μετά τις 17 Ιουνίου θα προχωρήσει σε μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη.
«Θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη για να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στην Ευρώπη και θα ανοίξουμε με αξιοπρέπεια τον δρόμο του κοινού όλων των Ελλήνων μέλλοντός μας» πρόσθεσε.
«Πιστεύω ότι η ΝΔ μπορεί και θα τα καταφέρει, η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει» δήλωσε ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας, τονίζοντας ότι μια μία βιώσιμη κυβέρνηση η χώρα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προσκλήσεις, να σταματήσει την ύφεση και να μπει σε περίοδο ανάπτυξης.
Τα βέλη της κατά του Αλέξη Τσίπρα έστρεψε και η Ντόρα
Μπακογιάννη στην ομιλία της, κατηγορώντας τον για ανεύθυνο λαϊκισμό. «Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου μπορεί να γίνει αλλά με αξιοπιστία. εμείς δεν είμαστε ούτε τσαμπουκάδες, ούτε ικέτες» τόνισε, προσθέτοντας ότι για να κρατηθεί η χώρα ζωντανή χρειάζεται σχέδιο.
Δηλώνοντας από την αρχή της ομιλίας της συγκινημένη, χαρακτήρισε πολιτικά και ηθικά σωστή την απόφασή της να συστρατευτεί με τη ΝΔ. «Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε τη μητέρα των μεγάλων μαχών, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις» δήλωσε, τονίζοντας ότι ήταν δύσκολη η απόφαση που πήρε με τον Αντώνη Σαμαρά.
«Το μέλλον της πατρίδας κρίνεται από εμάς, σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με έναν πραγματικό κίνδυνο, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Για να κερδίσουμε στις εκλογές πρέπει να αφήσουμε πίσω την ξύλινη γλώσσα, να βρούμε την αυτοπεποίθηση και να βγούμε έξω στους χώρους δουλειάς» τόνισε η κ. Μπακογιάννη λέγοντας πως το διακύβευμα των εκλογών είναι σαφές.
«Σχηματίσαμε ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό μέτωπο και δημιουργούμε μια κοινοβουλευτική δύναμη στη νέα Βουλή για να νικήσει το λαϊκισμό» δήλωσε, τονίζοντας πως «θα δώσουμε μαζί τη μάχη για τον αγώνα τον καλό, για την Ελλάδα και τους Έλληνες».
Ως συνέλευση ενότητας και νίκης, ευθύνης και εθνικού καθήκοντος χαρακτήρισε την εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε αμφιβολίες, είμαστε σίγουροι για αυτό που πιστεύουμε, οραματιζόμαστε κυρίως μετά τις 17 Ιουνίου να αναλάβουμε τα ηνία της χώρας για την επανεκκίνηση της οικονομίας».
Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε πως «κρίνεται η δυνατότητα του ελληνικού λαού να προοδεύει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας μέσα στη ζώνη του ευρώ», ενώ επέκρινε την αριστερή νοοτροπία που θέλει να επιβάλλει καταδικασμένες, όπως είπε, ιδέες.
«Δεν μοιάζουμε σε τίποτε με το ΠΑΣΟΚ οφείλουμε να βγούμε στην κοινωνία και να κερδίσουμε την ψήφο της» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι «το 1981 ξεκίνησαν όλα εκείνα που έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση. Εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε καταστάσεις αλλά το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε. Όλο το νοσηρό σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου είναι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου