Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ



Πανικός προκλήθηκε στ τουρκικό Γενικό Επιτελείο όταν Ισραηλινό μαχητικό πέταξε πάνω από τα Κατεχόμενα αιφνιδιάζοντας την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία που έχει συνηθίζει να παραβιάζει εναέριους χώρους!

Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε πως το ισραηλινό F-15 πετούσε επι 8 συνεχόμενα λεπτά στα Κατεχόμενα το οποίο οι γείτονες μας το χαρακτηρίζουν «ως εναέριο χώρο της Τουρκική Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Σύμφωνα με τους Τούρκους το ισραηλινό μαχητικό ξεκίνησε να παραβιάζει τον εναέριο χώρο από τις 11:05 το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας στις 14 Μαϊου  μέχρι και τις 12:51.  To F-15 πέρασε την “Πράσινη Γραμμή” στην Κύπρο και πέταξε πάνω από τα Κατεχόμενα.


Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Τουρκία το ισραηλινό μαχητικό μπαινόβγαινε συνέχεια στα Κατεχόμενα και συνολικά παραβίασε τον εναέριο χώρο για 8 λεπτά.
Η Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, αιφνιδιάστηκε με την ξαφνική επίδειξη δύναμης του Ισραήλ.

Δυο μαχητικά τύπου F-16 απογειώθηκαν από την βάση του Ιντζίρλικ με μισή ώρα καθυστέρηση και το ισραηλινό μαχητικό δεν απομακρύνθηκε αμέσως με αποτέλεσμα η παραβίαση να τελειώσει μετά από 1 ώρα και 50 λεπτά.!

www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου