Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τετ α τετ Γιώργου Καλαντζή με Σοφοκλή Πιλάβιο στην Αθήνα για το θέμα της ΠΑΕ Καβάλα και δεσμεύσεις του δεύτερου για αποστολή του απαιτούμενου εγγράφου στην Ε.Ε.Α

Ραγδαίες φαίνεται ότι είναι τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις σε ότι έχει να κάνει με το παρόν αλλά και το μέλλον της Καβαλιώτικης ΠΑΕ και της συμμετοχής της στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά με επιτυχία στέφθηκε σήμερα Δευτέρα (14/5) το ραντεβού στην Αθήνα του πρώην Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης και Βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Καλαντζή με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιου. Το συγκεκριμένο ραντεβού κλείστηκε κατόπιν συνεννόησης των δύο πλευρών με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας Γιώργο Σουφλέρη. Μάλιστα και σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Καλαντζής, στο ραδιόφωνο της «Πρωινής» και στην εκπομπή του Τάσου Πατσίδη και Σταύρου Θεοχαρίδη στην εκπομπή «Γκολ που δε μέτρησε» στο κατ’ ιδίαν ραντεβού του με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, ο δεύτερος δεσμεύτηκε ότι θα παραχωρήσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το απαραίτητο έγγραφο προκειμένου τα μέλη της να εξετάσουν το σχετικό φάκελο που κατέθεσε η ΠΑΕ Καβάλα.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Καλαντζή
Χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Καλαντζής τόνισε τα εξής:
-«Ξέρετε πολύ καλά ότι ο Γιώργος Καλαντζής όταν λέει κάτι το κάνει. Είπα ότι θα πάω να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, πήγα, τον βρήκα, συζητήσαμε και μπορώ πλέον υπεύθυνα να σας διαβεβαιώσω ότι μου υποσχέθηκε πως, κάτι το οποίο γνωρίζει και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας Γιώργος Σουφλέρης, θα εκδώσει και μάλιστα άμεσα το έγγραφο το οποίο απαιτείται προκειμένου να σταλεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ώστε το συντομότερο δυνατό να ανοίξει προς συζήτηση, ο φάκελος της ΠΑΕ Καβάλα. Θεωρώ πως είναι ένα πολύ καλό νέο για την ομάδα και πιστεύω ακράδαντα πως από την ώρα που ο κ. Πιλάβιος μου υποσχέθηκε ότι θα το κάνει, αυτό θα το κάνει. Εκείνο το οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι ο κ. Πιλάβιος είναι φίλος μου και φίλος πολλών φίλων μου».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Σουφλέρη
Στο ίδιο ραδιόφωνο δηλώσεις έκανε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας Γιώργος Σουφλέρης ο οποίος ως γνωστών το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής μαζί με κάποια άλλα μέλη της τοπικής Ένωσης συναντήθηκαν με το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργο Τσοκτουρίδη, τον Πρόεδρο του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Κωνσταντίνου Κανάκη και μέλη του Δ.Σ. του ερασιτέχνη. Ο Γιώργος Σουφλέρης στη συνέντευξη που παραχώρησε μεταξύ των άλλων υπογράμμισε τα εξής:
-«Την προηγούμενη Κυριακή (13/5) με κάλεσε στο τηλέφωνο ο κ. Καλαντζής προκειμένου να γίνει κάποιο ραντεβού με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε την υποχρέωση και αφού μπορούσαμε να ορίσουμε το συγκεκριμένο ραντεβού και να ενεργήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Έτσι ορίστηκε το πρωί της Δευτέρας (14/5) το συγκεκριμένο ραντεβού το οποίο και έγινε. Μάλιστα όταν οι κ.κ. Πιλάβιος και Καλαντζής βρίσκονταν μαζί μιλήσαμε σε ανοιχτή ακρόαση και θέλω να σας πω ότι έγινε η αρχή προκειμένου να μπουν σε μία σειρά τα πράγματα για όσα διεκδικούμε. Έτσι λοιπόν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Πιλάβιος στον κ. Καλαντζή θα στείλει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το απαραίτητο έγγραφο το οποίο απαιτείται προκειμένου να ανοίξει ο φάκελος της Καβάλας. Γι’ αυτό το θέμα είχα ανοιχτή ακρόαση και μίλησα μαζί τους και εκεί εκφράσαμε την απαίτηση να σταλεί το συγκεκριμένο έγγραφο ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και η ΠΑΕ Καβάλα να πάρει αυτό που δικαιούται. Εμείς διεκδικούμε και θα πρέπει να διεκδικήσουμε ότι έχουμε δίκιο. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ζητάει το συγκεκριμένο χαρτί και θα το πάρει όπως δεσμεύτηκε άλλωστε από την ΕΠΟ. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και οργανωμένοι όλοι μαζί πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε κάποια άκρη. Σε όλα αυτά θα ήθελα να σας προσθέσω και το γεγονός ότι την προηγούμενη Κυριακή (13/5) συναντήθηκα με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργο Τσουκτουρίδη, τον Πρόεδρο του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Κωνσταντίνο Κανάκη και μέλη της Διοίκησης προκειμένου να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Εμείς από την πλευρά μας ως Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων οφείλουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα όλων των σωματείων πολύ περισσότερο δε του Α.Ο.Κ., πολύ περισσότερο δε όταν έχει να κάνει με την επαγγελματική ομάδα της Καβάλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου