Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Όχι άλλο ραγιαδισμό !

"Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της", "Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τα δανεικά", "Η Ελλάδα πρέπει να ξεπουλήσει όλη τη δημόσια περιουσία για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της", "Η Ελλάδα ...έτσι...Η Ελλάδα αλλιώς..", μας κουνάνε το δάχτυλο συνεχώς οι εταίροι μας.
"Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, δεν θα...
πληρώνουμε εμείς για να κάνουν αυτοί διακοπές όλο το καλοκαίρι", και λοιπές μπαρούφες.
Είμαστε τόσο άχρηστοι εμείς οι Έλληνες;
Για να σκεφτούμε λίγο:
Μια χώρα 10 εκατομμυρίων, που βίωσε την ενεργό συμμετοχή της στον Α' παγκόσμιο πόλεμο, που καταστράφηκε στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, πολεμώντας στο πλευρό των "συμμάχων", την ώρα που οι γειτονικές χώρες το έπαιζαν "ουδέτερες", μια χώρα που την οδήγησαν σε εμφύλιο, ανασκουμπώθηκε, δούλεψε σκληρά, μετανάστευσε και έφτασε να έχει το καλύτερο επίπεδο από όλες τις χώρες της περιοχής.
Θα μου πείτε: "με δανεικά; "
Για να σκεφτούμε λίγο πιό βαθιά:
Είμαστε οι Έλληνες, τεμπέληδες και ανεπρόκοποι;
Μα τότε γιατί οι Έλληνες στο εξωτερικό διαπρέπουν; Ξέρετε πόσες χιλιάδες λαμπροί Έλληνες επιστήμονες κοσμούν τις ΗΠΑ; Οι καθηγητές πανεπιστημίου που έχουν ελληνική καταγωγή στις ΗΠΑ, είναι δεκαπλάσιοι, από ότι αυτοί που κατάγονται από έθνη, που είναι δέκα φορές μεγαλύτερα από το ελληνικό.
Μήπως δεν διαπρέπουν στη ναυτιλία οι Έλληνες;
Έξω λοιπόν πάμε καλά. Αυτό που πάσχει, δεν είναι οι Έλληνες, αλλά η Ελλάδα.
Ενώ λοιπόν οι Έλληνες είναι ξύπνιοι, εργατικοί και δημιουργική, η Ελλάδα ζούσε με δανεικά. 
Γιατί όμως;
Σκέφτηκαν ποτέ οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, που μας κουνάνε το δάχτυλο, ότι εμείς δεν είμαστε Βέλγιο, που συνορεύει με Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία, ούτε Ελβετία που συνορεύει με Αυστρία κλπ.
Είμαστε μια χώρα, σε ένα στρατηγικής σημασίας πέρασμα, που συνορεύει με 4 χώρες: Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία και Τουρκία. Και οι τέσερις είναι ή ήταν κάποια στιγμή στο πρόσφατο παρελθόν, εχθρικές και κυρίως διεκδικούσαν από μας.
Η μία μάλιστα επιτέθηκε σε ομοεθνείς μας στην Κύπρο και αρκετές φορές οδηγηθήκαμε στα πρόθυρα του πολέμου.
Έτσι, δεν πάψαμε ποτέ να πρέπει να διατηρούμε αξιόμαχο στρατό, ικανό να αναχαιτίσει τους Τούρκους. Φυσικά και θα θέλαμε όλοι να μην υπάρχει περίπτωση πολέμου, να μην έχουμε στρατό, να μην υπάρχει θητεία, δεν περιμένουμε καμία συνιστώσα του Συριζα, να μας πεί πόσο καλό πράγμα είναι η ειρήνη! 
Έλα όμως, που οι Τούρκοι, μας εξασφαλίζουν την ειρήνη, μόνο εφόσον τους κάνουμε όλα τα χατίρια και δεν ασκούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας!
Έτσι, είχαμε πάντοτε, τεράστιες αμυντικές δαπάνες, τις οποίες δεν έχει καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.
Αν είχαμε γείτονες την Ισλανδία και το Λουξεμβούργο, θα είχαμε εξοικονομήσει περισσότερα από 500 δις ευρώ από το 1974, μέχρι σήμερα.
Δεν έχουμε όμως!
Πέρα από τις αμυντικές δαπάνες, η Ελλάδα είναι μια νησιωτική χώρα, με εκτεταμένα θαλάσσια σύνορα, που δημιουργούν πολύ μεγαλύτερα κόστη, σε όλες τις παροχές υπηρεσιών του κράτους. Το κράτος ήταν αναγκασμένο να ενισχύει την περιφέρεια, με χίλιους δυό τρόπους, για να μην εγκαταλειφθεί.
Τέλος, η γεωγραφική μας θέση, μας κάνει μαγνήτη για μετανάστες. Οι χώρες που μας κουνάνε το δάχτυλο έχουν ποσοστά μεταναστών χωρίς πρόσκληση, χαρτιά και δουλειά, από 0,5% έως 2%.
Η Ελλάδα έχει 20% ! Μια χώρα 10 εκατομμυρίων, βρέθηκε με 2.500.000 μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων, δεν συνεισφέρουν στο ΑΕΠ. Αντιθέτως, το κράτος δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για να τους περιθάλψει. Το μισό κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης, πηγαίνει για την περίθαλψη αναφάλιστων μεταναστών. Μια βόλτα στην εφημερία ενός νοσοκομείου, θα πείσει και τον πιό δύσπιστο.
Αυτά τα κόστη λοιπόν, δεν τα έχει καμιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.
Αντί λοιπόν οι εταίροι μας να μας κουνάνε το δάχτυλο, ας κάνουν ευρωστρατό που θα εγγυάται τα σύνορά μας και θα απαντά σρατιωτικά σε περίπτωση που δεχθούμε επίθεση από την Τουρκία,
ας πάρουν στις χώρες τους, τους άνεργους μετανάστες μέχρι να "πατσίσουμε" στα ποσοστά, (2% σημαίνει ότι η Ελλάδα αντέχει 200.000 παράνομους μετανάστες, όχι 2.000.000!)
ας επιδοτούν αυτοί α καράβια για να έχει συγκοινωνία το Καστελόριζο κι άλλα 1.000 νησιά
και μετά μας μαλώνουν !
Όχι άλλο ραγιαδισμό λοιπόν στους συμμάχους μας Ευρωπαίους. Αρκετά μας κατηγόρησαν. Φτάνει. Δεν είμαστε ο καλύτερος λαός στη γή, έχουμε τα ελλαττώματά μας , αλλά δεν είμαστε κι ο χειρότερος, ούτε το μαύρο πρόβατο, ούτε οι τεμπέληδες, ούτε οι παρίες της Ευρώπης. Μπορούμε να τα καταφέρουμε -όπως λένε οι παπατζήδες πολιτικοί, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ΄κονομάνε- αλλά χρειάζεται να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να ξαναβρούμε την εθνική μας κυριαρχία κι όλα αυτά μόνοι μας. Ο καθένας μόνος του, χωρίς να περιμένουμε να μας σώσουν.
Δεν υπάρχουν σωτήρες.
Β.Π./taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου