Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η αναταραχή στο Νοσοκομείο συνεχίζεται, οι γιατροί επανέρχονται με… δύο συνελεύσεις

Χθες και προχθές η διοίκηση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Καβάλας είχε νέες επαφές με υπηρεσίες του δημοσίου σχετικά με τις απλήρωτες εφημερίες των μηνών Γενάρης-Φλεβάρης-Μάρτης του 2012. Από τις επαφές αυτές επιβεβαίωσε ότι εντός των ημερών θα πληρωθούν οι εφημερίες του Γενάρη. Αυτό θα γίνει το αργότερο την Παρασκευή. Όσο για τους επόμενους μήνες του 2012, το μπλέξιμο συνεχίζεται αφού οι λίστες που προωθήθηκαν στον Επίτροπο δεν εγκρίνονται αν πρώτα δεν προσαρμοστούν στον νέο νόμο Ξενογιαννακοπούλου. Αυτό πέραν της καθυστέρησης που θα υπάρξει, δημιουργεί και πρόβλημα ουσίας αφού σύμφωνα με τον νέο νόμο οι εφημερίες περικόπτονται περαιτέρω. Σήμερα στις 9 το πρωί κάνουν
γενική συνέλευση στο Νοσοκομείο οι ειδικευόμενοι και μία ώρα μετά οι υπόλοιποι γιατροί. Οι ειδικευόμενοι θα συζητήσουν και πιθανόν να αποφασίσουν επέκταση της επίσχεσης εργασίας και στις εφημερίες. Αμέσως θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία του Νοσοκομείου. Όσο για τους υπόλοιπους γιατρούς, θα εξετάσουν τα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται σχετικά με το θέμα των εφημεριών προηγούμενων μηνών.

Χθες και προχθές οι επαφές που έκανε η διοίκηση της ΕΓΕΣΥΚ αφορούσαν τόσο την υπηρεσία του Επίτροπου (στο δικαστικό μέγαρο) όσο και ελεγκτικές υπηρεσίες του δημοσίου (στο Διοικητήριο). Από αυτές τις συναντήσεις προέκυψε επιβεβαίωση όσων ήταν ήδη γνωστών. Δηλαδή οι εφημερίες από τον Φεβρουάριο και μετά είναι μπλεγμένες και δεν θα πληρωθούν εύκολα. Κι αν πληρωθούν αυτό θα γίνει στα πλαίσια του Μνημονίου, δηλαδή τα χρήματα θα είναι «πετσοκομμένα». Σε γενικές γραμμές η αναταραχή στο Νοσοκομείο Καβάλας συνεχίζεται, υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο η κατάσταση από αύριο να χειροτερέψει ως προς τις κινητοποιήσεις γενικών και ειδικευόμενων γιατρών. Θυμίζουμε ότι στην επίσχεση εργασίας συμμετέχουν περισσότεροι από 100 γιατροί του Νοσοκομείου που απέχουν από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σχεδόν μία εβδομάδα τώρα.
Πηγή: Ιστοσελίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου