Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις με τα μαϊμού επιδόματα! Αδίστακτοι κηδεμόνες στην Αλεξανδρούπολη, έβαζαν τα παιδιά τους να παριστάνουν ότι είναι κωφάλαλα για να εισπράττουν το προνοιακό επίδομα.
Περίπου 35 παιδιά, μαθητές σχολείων της Αλεξανδρούπολης, από το 2006 εμφανίζονται από τους κηδεμόνες τους ως κωφάλαλα προκειμένου να καρπώνονται το προνοιακό επίδομα των 362 ευρώ…

Η ζημιά στο δημόσιο μόνο από αυτές τις 35 περιπτώσεις ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ.
Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν οι δάσκαλοι διαπίστωσαν πως τα “κωφάλαλα” παιδιά δεν παρουσίαζαν κανένα πρόβλημα υγείας, ούτε ακοής, ούτε επικοινωνίας και μάλιστα οι διευθυντές των σχολείων
κατέθεσαν στοιχεία στους “ράμπο” του υπουργείου Υγείας ότι οι συγκεκριμένοι επιδοματούχοι μαθητές δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής και ομιλίας.
Την ίδια στιγμή είχε διαπιστωθεί αυξημένος αριθμός κωφάλαλων παιδιών στην περιοχή, όπου κατοικούν αρκετοί Ρομά, ενώ το πόρισμα δείχνει ως εγκέφαλο του κυκλώματος απατεώνων έναν συγκεκριμένο κρατικό υπάλληλο.
«Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, ζητούμε περαιτέρω στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να προσωποποιήσουμε τις ευθύνες», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης.
Οι έλεγχοι προκειμένου να εξακριβωθούν όλες οι παράνομες περιπτώσεις που εισέπρατταν το εν λόγω επίδομα έχουν ενταθεί και συνεπώς έχει καθυστερήσει η καταβολή του επιδόματος ακόμη και στους πραγματικούς δικαιούχους.