Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΕΛΜΕ Σερρών: Καταγγελία για την οικονομική επιβάρυνση μαθητών - υποψηφίων σε στρατιωτικές σχολές

Ε. Λ. Μ. Ε. Σ .

ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ   ΣΕΡΡΩΝ

 Μεραρχίας 13, Σέρρες- ΤΗΛ.& ΦΑΞ  :  21324-53266
                                                                         e-mail : 
elmes@otenet.gr
                                                         
                                                              Σέρρες 14-05-2012
                                                                                            Αριθμ. Πρωτ: 74
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών καταγγέλλει ομόφωνα το απαράδεκτο γεγονός να αναγκάζονται οι μαθητές που είναι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές να πληρώνουν από την τσέπη τους τις ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλονται στο  Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Εξετάσεις που είναι υποχρεωτικές, σύμφωνα με την προκήρυξη των στρατιωτικών σχολών.

Τα αρμόδια Υπουργεία-Εθνικής Αμύνης, Παιδείας και Υγείας- δεν προέβλεψαν σχετική ρύθμιση, ώστε οι μαθητές να εξετάζονται δωρεάν. Με αποτέλεσμα το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών να απαιτεί 53€ περίπου από τα αγόρια και 58€ από τα κορίτσια που ζητούν πιστοποιητικό υγείας. Να σημειώσουμε δε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών οι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές υπολογίζονται περίπου στους 700!!!

Θεωρούμε απαράδεκτο να ζητούνται περίπου 60€ από τους μαθητές, οι οποίοι σημειωτέον είναι ασφαλισμένοι, προφανώς ως προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

Η απόφαση για την οικονομική επιβάρυνση των υποψηφίων εγείρει σοβαρό θέμα κερδοσκοπίας από την πλευρά του κράτους σε βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους και παραβιάζεται έτσι η αρχή των ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων των πολιτών. Το ερώτημα αμείλικτο: σε περίπτωση που κάποιες οικογένειες δυσκολεύονται να πληρώσουν τα χρήματα αυτά, οι νεαροί μαθητές θα αποκλειστούν από τις εξετάσεις και θα βιώσουν από πολύ μικροί το άδικο κράτος; Ναι ή όχι, κύριοι των αρμόδιων Υπουργείων;

Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες μετά τις μειώσεις των μισθών και τις συνεχείς οικονομικές αφαιμάξεις, ο Έλληνας γονέας δεν μπορεί να καλείται να πληρώσει το όνειρο του παιδιού του. Γι’ αυτό το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών απαιτεί να δοθεί άμεση λύση από τους αρμόδιους. Οι υποψήφιοι μαθητές πρέπει να εξετάζονται δωρεάν στο Δημόσιο Νοσοκομείο. Και να επιστραφούν αμέσως τα χρήματα σε όσους έχουν ήδη πληρώσει.

Οι μαθητές δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πελάτες για να καλυφθούν τα ελλείμματα του Νοσοκομείου Σερρών, όπως και κάθε άλλου Νοσοκομείου. Αντίθετα στους μαθητές, στα νιάτα της πατρίδας μας, πρέπει να δίνονται απλόχερα ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες, ώστε αυτοί να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση για το μέλλον τους, όπως αυτοί το έχουν σχεδιάσει.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε με το Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών, κ. Ξενοφώντα Εμμανοηλίδη, προκειμένου να του θέσουμε το ζήτημα και να βρεθεί κάποια λύση, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Για αυτό το λόγο του απευθύνουμε δημόσια το αίτημά μας και παρακαλούμε για τις δικές του ενέργειες επί του θέματος.
                                                    ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.


         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΠΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ                                                    ΣΤΑΝΙΣΗ ΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου