Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Αποδοκιμασίες για τον «δήμιο» που υποσχέθηκε έξοδο από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια!



Υπό την προστασία της Αστυνομίας και των ΜΑΤ παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο το μεσημέρι στο Μέγαρο Καρατζά στην Αιόλου ο πρόεδρός του Ευ. Βενιζέλος.

Και πάλι όμως δεν κατάφερε να αποφύγει τις αποδοκιμασίες κατά την είσοδό του, κάτι που εξηγεί γιατί δεν βγήκε από την κεντρική έξοδο μετά το πέρας της εκδήλωσης. «Αίσχος», «μου πήρες τη σύνταξη», «δήμιε» ήταν λίγα μόνο από όσα άκουσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εισερχόμενος στον χώρο της εκδήλωσης, προστατευμένος από τους άνδρες της Ασφάλειάς του, που δεν άφησαν κανέναν να προσεγγίσει.

Απουσία πολλών πρωτοκλασάτων (Χρυσοχοΐδης, Λοβέρδος, Ραγκούσης κ.ά.) του κόμματός του -για τους οποίους η Ιπποκράτους το μόνο που έχει να πει είναι ότι κάποιοι είχαν προγραμματισμένες
εκδηλώσεις-, ο Ευ. Βενιζέλος επέλεξε να... αυτοαναιρεθεί, υποσχόμενος τώρα την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και τις εξαρτήσεις, των οποίων υπήρξε πρωταγωνιστής, σε τρία χρόνια. Απαραίτητη προϋπόθεση, κατά τον ίδιο, η υιοθέτηση «Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης», όπως βάφτισε το πρόγραμμά του, από τον ελληνικό λαό, που θα πρέπει να δώσει «καθαρή εντολή» και «νομιμοποίηση», και η επίτευξη ενός «εθνικού, πολιτικού και κοινωνικού συναγερμού», όπως αποκαλεί την κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών.

«Ο κ. Βενιζέλος σήμερα αποφάσισε να αποκηρύξει τον ίδιο του τον εαυτό» απάντησε στα όσα έταξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκης. «Μετά από 739 ημέρες από το δικό του καταστροφικό Μνημόνιο, μετά από 230 ημέρες από το δικό του χαράτσι, μετά από 170 ημέρες από το δημοψήφισμα που στήριξε (...) ο πρωταγωνιστής της τραγωδίας, ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν θυμάται τίποτα. Ομως δυστυχώς γι’ αυτόν, ο ελληνικός λαός θυμάται το πέρασμά του από την εξουσία» υποστήριξε.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας σε ακροατήριο περίπου 250 ανθρώπων, είχε υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι και οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ είχε μιλήσει και για σταδιακή μείωση της φορολογίας και των έκτακτων εισφορών. Υποσχέθηκε, για παράδειγμα, σταδιακή ανάκληση της εισφοράς αλληλεγγύης που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ, μείωση του μη μισθολογικού κόστους, μετάβαση από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων στον Ενιαίο Προοδευτικό Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, μείωση έμμεσων φόρων και συντελεστών ΦΠΑ. Επιτέθηκε σε Ν.Δ. και Αριστερά, υποστηρίζοντας ότι πέρασε η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων από τη μία και ότι δεν έχουν κοινό παρονομαστή οι «αντιμνημονιακές δυνάμεις» από την άλλη.

Επανέλαβε δε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο» ως προς τη συμμετοχή του σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα και παρουσίασε χιλιοειπωμένες προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, που προϋποθέτουν πάντως την τήρηση του Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου