Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τα προσωπικά δεδομένα στα σκουπίδια!



Βιβλική καταστροφή, που πιθανόν δεν έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών υπό τον φόβο ενδεχόμενων επιπτώσεων σε διοικητικό επίπεδο, αλλά και για να μη δημιουργηθούν αναστάτωση, πανικός και απόπειρες φοροδιαφυγής λίγες μέρες πριν από την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της «δημοκρατίας» έξω από τη ΔΟΥ Αμαρουσίου επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου.

Εξαιρετικά επείγοντα φορολογικά έγγραφα, που αφορούν εγκυκλίους για σχέδια είσπραξης εσόδων, αιτήσεις επιτηδεύματος νόμιμα φορολογούμενων πολιτών, που ουδείς γνωρίζει εάν έχουν μηχανογραφηθεί και εάν έχει κρατηθεί αρχείο, εκκαθαριστικά φορολογικών δηλώσεων καθώς και αυστηρά προσωπικά δεδομένα πολιτών που τίθενται σε κοινή θέα (ενέργεια που επισείει βαρύτατες
κυρώσεις εκ του νόμου στους υπαιτίους) έχουν στοιβαχθεί σε τρύπιες σακούλες σκουπιδιών μέσα στον δρόμο. Πεταμένες σε σωρό στο κοντέινερ του εργολάβου που κάνει την ανακαίνιση στην Οικονομική Εφορία Αμαρουσίου, η οποία έγινε παρανάλωμα του πυρός από έκρηξη αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών το ξημέρωμα της 14ης Μαΐου. Εκείνη τη νύχτα άγνωστοι παρεισέφρησαν στους χώρους της ΔΟΥ Αμαρουσίου, τοποθέτησαν τους μηχανισμούς και στις 3.08 το πρωί η οικοδομή παραδόθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας οι άγνωστοι -αφού πρώτα ξεχαρβάλωσαν χωρίς να συναντήσουν κανένα εμπόδιο την πόρτα της κεντρικής εισόδου του κτιρίου- τοποθέτησαν διάσπαρτα γκαζάκια σε διάφορα σημεία στο ισόγειο και στον 1ο όροφο του κτιρίου που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Πλαταιών και Αγίου Κωνσταντίνου.

Από την έκρηξη προκλήθηκε γενικευμένη πυρκαγιά, η οποία κατασβήστηκε το πρωί από 11 πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με τέσσερα οχήματα.

Ερευνα για την υπόθεση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια. Η Αστυνομία βέβαια κάνει τη δουλειά της. Αλλοι όμως φαίνεται ότι αποκρύπτουν το μέγεθος της καταστροφής, που πρέπει να είναι ανυπολόγιστο. Το συνεργείο που έχει αναλάβει να καθαρίσει και να επιδιορθώσει το κτίριο, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές (φαίνεται και με γυμνό μάτι), προφανώς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έχει συμβεί. Οσα καταγράψαμε οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μεγάλο μέρος του φορολογικού αρχείου έχει καεί. Εκτός και εάν οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών μπορούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Ας πουν την αλήθεια στον κόσμο.


Στέφανος Χίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου