Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αν είχαν λίγο φαντασία…

Αν διέθεταν λίγο φαντασία ο Αντ. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος, θα έδιναν ψήφο στήριξης στην κυβέρνηση των δυνάμεων της Αριστεράς που προτείνει ο Αλ. Τσίπρας.

Την διαδικασία αυτή, την προβλέπει το Σύνταγμα. Μπορεί ένα ή παραπάνω κόμματα να στηρίξουν με ψήφο ανοχής μια κυβέρνηση στην οποία δεν συμμετέχουν, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της ακυβερνησίας και της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.


Είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξακριβώσουμε, αν ο κ. Τσίπρας διαθέτει πραγματική πρόταση διακυβέρνησης, ή αν απλώς λέει ότι την διαθέτει, επειδή είναι βέβαιος ότι δεν θα συγκεντρώσει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Μπορεί λοιπόν να κάνει κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας με τον κ. Φ. Κουβέλη και το ΠΑΣΟΚ με την Ν.Δ.
απλώς να της δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή, την οποία θα μπορούν να αποσύρουν αν διαπιστώσουν ότι δεν συμφωνούν με την πολιτική της.

Δεν θα είναι ασφαλώς μια κυβέρνηση μακράς πνοής, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε κάποια στιγμή τον κ. Τσίπρα να εκπροσωπεί την χώρα μας σε μια Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ή να αναλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για να συνεχιστεί η δανειοδότηση της χώρας και να εξακολουθήσουν να καταβάλλονται μισθοί και συντάξεις

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε ο τρόπος με τον οποίο θα δικαιολογούσε ο κ. Τσίπρας στην Τρόικα την πολιτική του «δεν πληρώνω» που εφάρμοσε την προηγούμενη διετία στα διόδια και στο ΜΕΤΡΟ, αλλά και το σχέδιο του για τις κρατικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών που ιδιωτικοποιήθηκαν. Να τους αναλύσει πως ακριβώς θα εμπόδιζε τις απεργίες του ΠΑΜΕ στα λιμάνια για να φεύγουν τα πλοία το καλοκαίρι από τα λιμάνια και πως ακριβώς θα διαχειριζόταν τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας και τα πιθανά επεισόδια.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν αν είχαν λίγο φαντασία οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Αλλά δεν έχουν… Γιατί αν είχαν φαντασία, δεν θα έπαιρνε ποτέ ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. εντολή σχηματισμού κυβέρνησης…

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου