Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

«ΣΥΡΙΖΑ στην αλαζονεία!»

Μέχρι και οι άνθρωποι που μέχρι πρότινος συνεργάζονταν επαγγελματικά με την Κουμουνδούρου άρχισαν να επικρίνουν τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα για την αλαζονική συμπεριφορά που επιδεικνύουν μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Χθες, ο γνωστός δημοσκόπος Χριστόφορος Βερναρδάκης, που στο παρελθόν διενεργούσε σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, αποδοκίμασε μέσα από το twitter τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκο Παπά, με αφορμή την ανάρτηση ενός σχολίου εναντίον της εφημερίδας «Εθνος».

«Εάν η διαπλοκή του “Εθνους” νομίζει ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της δεοντολογίας, κάνει MEGAλο λάθος» ήταν το επίμαχο σχόλιο που ανέβασε ο Ν. Παπάς στη σελίδα του, για να εισπράξει το ακόλουθο ειρωνικό σχόλιο του Χ. Βερναρδάκη. «Τι αλαζονεία είναι αυτή, κύριε!! Και έχετε μόλις 17 τα εκατό. Δηλαδή στα 25 τι θα κάνετε;»

Στο σχόλιο αυτό ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Α. Τσίπρα περιορίστηκε απλώς να
απαντήσει με τη λέξη: «Φαντάσου...». Πάντως κάποιοι ερμήνευσαν τον διάλογό τους ως «στημένο», με στόχο το «ξεκάρφωμα». Και αυτό επειδή τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Βερναρδάκης, μέσω της εταιρίας του VPRC, είχε παρουσιάσει δημοσκόπηση που έδινε υψηλά ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ και είχε δεχτεί σοβαρές επικρίσεις -πάλι από το twitter- από στελέχη της Συγγρού, που αμφισβητούσαν την εγκυρότητά της.

Στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι μέχρι τις εκλογές θα κυριαρχήσει η «διαπλοκολογία». Εκτός από τα εκδοτικά συγκροτήματα, στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου μπαίνουν και οι τράπεζες. Χθες βρέθηκε στο στόχαστρο η Eurobank, την οποία το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι απειλεί τους εργαζομένους της ότι εάν ψηφίσουν τον Α. Τσίπρα, τότε «θα κλείσει η τράπεζα και θα χάσουν τη δουλειά τους».

Η Κουμουνδούρου ισχυρίστηκε ακόμη ότι γίνεται και προπαγάνδα σε βάρος των πελατών της τράπεζας, τους οποίους προειδοποιούν για τον κίνδυνο να χάσουν τις καταθέσεις τους, εάν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ποινικά κολάσιμη πράξη και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα και της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Το περιεχόμενο των καταγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε κατηγορηματικά με ανακοίνωσή της η Eurobank EFG. «Οι ισχυρισμοί περί δήθεν παρεμβάσεων της διοίκησης στις πολιτικές επιλογές των εργαζομένων και των πελατών μας δεν ευσταθούν» τόνισε μεταξύ άλλων.


Γ. Κατσίγιαννης



Γερμανικός Τύπος: Λαϊκιστής και χωρίς απαντήσεις ο Αλέξης

Για ακόμη μία ημέρα χθες ο Αλέξης Τσίπρας απασχόλησε τον γερμανικό Τύπο, αυτή τη φορά εξαιτίας της επίσκεψής του στο Βερολίνο. «Η Αριστερά στην Ελλάδα δεν επιθυμεί άλλη λιτότητα» έγραφε η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους Γερμανούς να έρθουν στη χώρα μας για τις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές! «Ο Τσίπρας επικρίνει την πολιτική της Μέρκελ» σχολίαζε χθες και η συντηρητική «Die Welt», που υπογράμμισε ότι ο Ελληνας πολιτικός «δεν ήταν σαφής στην ερώτηση που του έγινε για το πώς θέλει να σώσει την Ελλάδα». «Αλέξης Τσίπρας, Ελληνας πολιτικός της Αριστεράς με τάση στον λαϊκισμό» ανέφερε χθες και η «Suddeutsche Zeitung», ενώ η «Der Tagesspiegel» υπογράμμιζε ότι κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο «ο Τσίπρας επιθυμούσε να αποβάλει την εικόνα του λαϊκιστή». Τέλος, για τους «Financial Times Deutschland» τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. «Ο ευρω-τρόμος είναι εδώ. Ο Ελληνας της ριζοσπαστικής Αριστεράς τολμά να έρθει στο Βερολίνο - και οφείλει απαντήσεις» έγραφε... θυμωμένη η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε χθες δημοσίευμα της βρετανικής έκδοσης του «The Week», στο οποίο ο αρθρογράφος Richard Ehrman τόνιζε, ότι «ο αριστερός ηγέτης έχει κάνει τις αγορές να ανησυχούν, αλλά το κάλεσμά του να δοθεί στην Ελλάδα ένας ρεαλιστικός τρόπος για να μείνει στο ευρώ είναι λογικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου