Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης μέσω ΕΣΠΑ


Ε ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΛΛΗΝΗ  13.5.2012   


Αξιολόγηση  εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης μέσω ΕΣΠΑ:
Μια εικόνα από το εγγύς μέλλον όλης της εκπαίδευσης.

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν είναι  ένα βήμα «προ των πυλών», αλλά αρχίζει από τους συναδέλφους που προσφέρουν παράλληλη διδακτική στήριξη! Με εγκύκλιο που κοινοποιήθηκε  στα σχολεία, λίγες μέρες πριν, αποφασίστηκε η διεξαγωγή «εξωτερικής αξιολόγησης» από την ανάδοχο εταιρεία INTRAWAY  Μονοπρόσωπη ΕΠΕ (!) στο πλαίσιο των πράξεων ΕΣΠΑ και αφορά τους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης. Όπως μάλιστα αναφέρεται στη συγκεκριμένη εγκύκλιο, στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς θα διανεμηθούν έντυπα ερωτηματολόγια  αξιολόγησης από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και γονείς   και έντυπα αυτοαξιολόγησης από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, που έχουν συνταχθεί από την ιδιωτική εταιρεία και συγχρόνως θα γίνουν συνεντεύξεις με επιτόπιες επισκέψεις στις σχολικές μονάδες.

Στην εγκύκλιο που έχει σταλθεί στα σχολεία αναφέρεται επακριβώς και με απόλυτη σαφήνεια:

«Επισημαίνεται ότι η αξιολόγηση αποτελεί υποχρέωση των δικαιούχων των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Επιπλέον οι Διευθυντές των επιλεγμένων στο δείγμα Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να συνεργαστούν με την Ανάδοχο εταιρεία ΙNTRAWAY Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, στη διανομή προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και στη συλλογή των έντυπων ερωτηματολογίων. »

Ο Γ. Μπαμπινιώτης, ως διορισμένος υπουργός Παιδείας και χωρίς να έχει καμία απολύτως νομιμοποίηση, έβαλε στην άκρη τα επικοινωνιακά τρυκ περί «διαλόγου», και προσπάθησε να μην πάει χαμένος ο χρόνος για χάρη της επόμενης κυβέρνησης. Επιδιώκει να ξεκινήσει η αξιολόγηση – χειραγώγηση με αφετηρία τον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής και μάλιστα  τους αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου με ανάδοχο,  αδρά πληρωμένη ιδιωτική εταιρεία, προετοιμάζοντας συγχρόνως το έδαφος για να επεκταθεί σε όλο το χώρο της εκπαίδευσης.

Θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για να μπει σε εφαρμογή το εφιαλτικό σχέδιο για 15.000 απολύσεις στο δημόσιο μέσα στο 2012 και 150.000 ως το 2015, με εργαλείο την αξιολόγηση.
Καλούμε  τους συναδέλφους που εργάζονται στην παράλληλη στήριξη και τους συναδέλφους διευθυντές να μη συμπληρώσουν κανένα δελτίο - ερωτηματολόγιο αξιολόγησης.

Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να μη δώσουν τα ερωτηματολόγια στους γονείς και να επιστρέψουν το φάκελο όπως τον παρέλαβαν.

Το ΔΣ του συλλόγου παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη για τα παραπάνω.

Το Δ.Σ της  ΟΛΜΕ να καλέσει τους συναδέλφους να μη συμμετάσχουν και σε αυτή την αξιολόγηση που ανοίγει   και το δρόμο για την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στην εκπαίδευση.
Για το ΔΣ

H πρόεδρος                                                               Ο γραμματέας
Άννα Μπαχτή                                                          Δημ. Μπαξεβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου