Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Συνέντευξη Γιώργου Καλαντζή στην ΒΡΑΔΥΝΗ "Αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων"

"Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς"

Την αυτοδυναμία της ΝΔ την έχει ανάγκη η χώρα και οι πολίτες είναι οι πρώτοι που το διαισθάνονται, λέει σήμερα στη ΒΡΑΔΥΝΗ ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιώργος Καλαντζής.

Ο κ. Καλαντζής τονίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θέλει την αυτοδυναμία "όχι για να εκβιάσει, αλλά για να αποφύγει την ακυβερνησία και το μετεκλογικό εκβιασμό". Επισημαίνει ότι η ΝΔ είναι "το μόνο κόμμα που το κατηγορούν γιατί είχε δίκαιο μέχρι τώρα" και χαρακτηρίζει "παλικάρι" τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, γιατί όπως λέει, το απέδειξε με τη στάση του, αφού "δεν δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Να δείξει το δρόμο για την έξοδο από την κρίση και να ζητήσει την εντολή του λαού".
Ο κ. Καλαντζής αναφέρει ότι ο κόσμος ζητά τρόπους για να τιμωρήσει όλους αυτούς που διέσυραν με τους χειρισμούς τους τη χώρα στο εξωτερικό. Ζητά δικαιοσύνη και τονίζει ότι θα υπάρξει, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα : "Τίποτε από αυτά που έγιναν δεν θα μείνουν ατιμώρητα".

Όλη η συνέντευξη του Γιώργου Καλαντζή στην Εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ
- Η αυτοδυναμία είναι εφικτός στόχος με βάση τα σημερινά δεδομένα;
«Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ζητάει αυτοδυναμία και ισχυρή λαϊκή εντολή από τον Ελληνικό λαό για να μπορέσει να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια. Τα δεδομένα μέρα με τη μέρα αλλάζουν. Η Νέα Δημοκρατία έχει καθημερινά συνεχή ανοδική τάση. Εκείνο που διαφαίνεται στον κόσμο είναι πως το τοπίο ξεκαθαρίζει για την πρόθεση ψήφου των εκλογέων και θα δώσουν την καθαρή εντολή διακυβέρνησης στη ΝΔ. Ο Σαμαράς θέλει την αυτοδυναμία, όχι για να εκβιάσει αλλά για να αποφύγει την ακυβερνησία και τον μετεκλογικό εκβιασμό. Την αυτοδυναμία της ΝΔ την έχει ανάγκη η χώρα και οι πολίτες είναι οι πρώτοι που το διαισθάνονται».
- Πιστεύετε ότι με μια άλλη πολιτική μπορούν να αποφευχθούν οι δύσκολες αποφάσεις μετά τις εκλογές, ή έστω να περιοριστούν;
«Όλα θα εξαρτηθούν από την αυτοδυναμία ή όχι. Από την ακυβερνησία
ή όχι. Η κοινωνία πρέπει να δώσει την εμπιστοσύνη της στην πολιτική που θα ακολουθηθεί από τη ΝΔ, ώστε να διαφυλαχθεί η κοινωνική ηρεμία και συνοχή που είναι απαραίτητες για την επιτυχία του προγράμματος ανάπτυξης. Το ότι ματαιώσαμε την εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρώπη, είναι πολύ πιο πολυσήμαντο απ’ ότι νομίζουν κάποιοι. Δύσκολη απόφαση ήταν η απομάκρυνση της χώρας από το χείλος του γκρεμού με τα τραγικά λάθη και τους άστοχους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Τώρα η στιγμή απαιτεί συγκεκριμένα μέτρα ανάπτυξης. Ο Σαμαράς δεσμεύεται πως δεν θα φέρει άδικους φόρους και πως στόχος του είναι να προστατεύσει την ατομική ιδιοκτησία από νέα σκληρά μέτρα. Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αντιθέτως θα αποκατασταθούν οι συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων. Δέσμευση επίσης είναι η λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν τους δανειολήπτες και ειδικά εκείνους που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν ενώ θα υπάρξει φορολογική αμνήστευση για την επιστροφή των καταθέσεων. Η ανάγκη επομένως αλλαγής πλεύσης προς όφελος της χώρας και επένδυσης στην ανάπτυξη είναι μπροστά μας».
- Το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό που προκύπτει από τις έρευνες, πόσο μπορεί να δυσκολέψει την προσπάθεια της χώρας, εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις;
«Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς. Ο λαός είναι θυμωμένος, είναι οργισμένος. Ξέρει καλά όμως ποιος του έταξε λαγούς με πετραχήλια, ποιος του χάιδεψε τα αυτιά και μετά του γύρισε την πλάτη. Δεν θα ξανακάνει το ίδιο λάθος. Θα πράξει σοφά.  Είμαστε το μόνο κόμμα που το κατηγορούν γιατί είχε δίκαιο μέχρι τώρα. Ο Σαμαράς όμως απέδειξε με τη στάση του μέχρι και σήμερα ότι είναι παλικάρι. Δε δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Να δείξει το δρόμο για την έξοδο από την κρίση και να ζητήσει την εντολή του λαού».
- Που θα δώσετε έμφαση τις πρώτες 100 μέρες; Ποια θα είναι η βασική στόχευση της κυβέρνησης της ΝΔ;
«Στις επόμενες έξι εβδομάδες μετά τις εκλογές, η ΝΔ όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει τέσσερα σημαντικά νομοσχέδια. Βασική στόχευση η ανάπτυξη. Το πρώτο θα αφορά στις κοινωνικές μεταβιβάσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα . Το δεύτερο στο φορολογικό νομοσχέδιο για να αποκτήσουμε πια απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα. Το τρίτο στην περικοπή των δαπανών που θα περιλαμβάνει μέτρα για την περιστολή της δημόσιας σπατάλης που παραμένει τεράστια. Και το τέταρτο είναι το πολυνομοσχέδιο για την Ανάπτυξη με αναπτυξιακές προτεραιότητες και θεσμικές παρεμβάσεις απαραίτητες για να ξεκολλήσει η Οικονομία από το τέλμα της γραφειοκρατίας και της θεσμοθετημένης διαφθοράς. Το σχέδιό μας προβλέπει ανάκαμψη το ταχύτερο δυνατό. Και να διορθωθούν ορισμένες ακραίες αδικίες, χαμηλές συντάξεις, επιδόματα πολυτέκνων, για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή».
- Την επιφυλακτικότητα του κόσμου απέναντι στα κόμματα εξουσίας, πως την ερμηνεύετε;
«Δεν είναι επιφυλακτικότητα απλά, αλλά έλλειψη εμπιστοσύνης. Το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου, του Βενιζέλου, του Παπακωνσταντίνου αφού διέλυσε τα πάντα, έφτασε στα πρόθυρα του ξεπουλήματος της χώρας. Οι κρίσιμες μέρες που περάσαμε με το περιβόητο δημοψήφισμα που ζητούσε ο Παπανδρέου οδήγησαν την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρωζώνης. Και τους Έλληνες σε βαθιά κατάθλιψη. Σήμερα αναζητούν τρόπους για να τιμωρήσουν όλους αυτούς που διέσυραν με τους χειρισμούς τους τη χώρα στο εξωτερικό. Ζητούν δικαιοσύνη. Και θα υπάρξει. Τίποτε από αυτά που έγιναν δεν θα μείνουν ατιμώρητα. Και η διέξοδος είναι μία. Είναι η αισιοδοξία, η αποφασιστικότητα και η ευθύνη που έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ. Έχω εμπιστοσύνη στη δύναμη των Ελλήνων. Μαζί θα τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου