Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ρέκβιεμ για το ΠΑΣΟΚ από Βενιζέλο!



Σαν... κηδεία έμοιαζε το ΠΑΣΟΚ χθες βράδυ. Το ολοκληρωτικό βατερλό Βενιζέλου ήταν το ρέκβιεμ ενός κόμματος που κυβέρνησε απόλυτα τη χώρα για χρόνια.

«Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε όπως το ξέραμε. Χρειάζεται ιδρυτική διακήρυξη» ομολόγησε ο ίδιος στη σύσκεψη που είχε με τη Γραμματεία της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα. Ετσι, το λεγόμενο «ιδρυτικό συνέδριο» φέρεται να έρχεται κοντύτερα, εφόσον ο Ευ. Βενιζέλος καταφέρει να μείνει στην ηγεσία του.

Στη σύσκεψη, από την πρόταση Βενιζέλου για τους όρους συγκρότησης της νέας κυβέρνησης -που
πέρασε κατά... πλειοψηφία και όχι ομόφωνα- είχαν διαφοροποιηθεί οι Μ. Χρυσοχοΐδης και Α. Λοβέρδος, επιμένοντας στην ανάγκη για «κυβέρνηση σήμερα». Ειδικά ο κ. Λοβέρδος, συνομιλώντας αργότερα με δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι, προκειμένου η χώρα να μην μπει σε περιπέτειες με επαναληπτικές εκλογές, θα έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να δώσει ανοχή σε τυχόν κυβέρνηση Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ ή να στηρίξει εντός της Βουλής τα νομοσχέδια που θα έπρεπε να περάσουν σε μία πιθανή λύση που θα έβρισκε ο Αλ. Τσίπρας. Λίγο αργότερα, η κυρία Γεννηματά διέψευδε ότι οποιοδήποτε θέμα ψήφου ανοχής συζητήθηκε στη σύσκεψη και δήλωσε ότι δεν πρόκειται για θέση του κόμματος.

Αλλα στελέχη, φεύγοντας απογοητευμένα το βράδυ -αλλά και νωρίτερα, στους διαδρόμους της Ιπποκράτους- απέδιδαν το βατερλό του κόμματος σε λάθη στρατηγικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου