Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Πάλι στη Χάγη κατά της Ελλάδας τα Σκόπια μετά το χαστούκι στο Σικάγο



Ζαλισμένα ακόμη από τη νέα... σφαλιάρα που έφαγαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου -παρά την υποστήριξη της Τουρκίας- δεν κατάφεραν να βάλουν το θέμα της ένταξής τους στην ατζέντα της Συμμαχίας, τα Σκόπια συνεχίζουν να προκαλούν.

Στο πλαίσιο αυτό, σε νέα προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σκέφτονται να προχωρήσουν τα Σκόπια, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να επαναλάβει ότι η ένταξή τους στη Συμμαχία θα προχωρήσει εφόσον επιλυθεί η διαφορά της ονομασίας με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Ντνέβνικ», διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες του
υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων, που τον περασμένο Δεκέμβριο πέτυχαν τη θετική απόφαση στη Χάγη κατά της χώρας μας, προσπαθούν να αποδείξουν ότι η Αθήνα δεν σεβάστηκε στο Σικάγο την ετυμηγορία του διεθνούς δικαστηρίου, που ζήτησε «να μην προβληθούν εμπόδια από την Ελλάδα στην ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα Σκόπια θα επικαλεστούν το έντονο παρασκήνιο που υπήρξε στο πλαίσιο της συνόδου, με την Τουρκία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αν και στα επίσημα συμπεράσματα δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση, αλλά επανάληψη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο της θέσης που εξέφρασε ομόφωνα η Συμμαχία το 2008 στο Βουκουρέστι ότι τα Σκόπια θα ενταχθούν μετά την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου