Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Το παίζει τώρα αθώα περιστερά ο Γιώργος!



Την ώρα που στην Ελλάδα φουντώνει η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, στο εξωτερικό ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκινά τη δική του προεκλογική εκστρατεία για να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο επικείμενο συνέδριο.

Προκλητικός ο πρώην πρωθυπουργός, με συνέντευξή του στο BBC, αλλά και με δήλωσή του στη σύνοδο του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος, προσπάθησε για ακόμα μία φορά να φανεί «αθώα περιστερά», που θέλει τώρα να λύσει την κρίση που ο ίδιος συνέβαλε τα μέγιστα στο να δημιουργηθεί!

«Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου,
μιλώντας στην εκπομπή «Newsnight» του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC και αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνονται περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Προτιμά να ξεχνά, φυσικά, ότι την αβεβαιότητα αυτή την έσπειρε πρώτος ο ίδιος, κραδαίνοντας την απειλή της εξόδου της χώρας από το ευρώ σχεδόν κάθε φορά που έπρεπε να φέρει νέα μέτρα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι σε αυτή την περίπτωση θα αναγκαστούμε να υποτιμήσουμε το νόμισμά μας δύο ή τρεις φορές, οι τιμές θα φτάσουν στα ύψη και δεν θα μπορέσουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί, αλλά θα καταστρέψουμε την οικονομία.


Κώστας Παπαχλιμίντζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου