Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Μπορώ να τα αλλάξω άμεσα όλα



Το βρόμικο σχέδιο και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί η διαπλοκή για να εμποδίσει τη Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση κατήγγειλε από τη Λάρισα (το Σάββατο) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι προσπαθούν να «κόψουν», να «εμποδίσουν» την ισχυρή εντολή του λαού που ζητά για να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση και να αλλάξει τα πάντα γρήγορα αν και γνωρίζουν ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα. Αυτό επισήμανε και σε συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα” λέγοντας ότι:” Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι αν μου δώσει τη δύναμη ο ελληνικός λαός, μπορώ να γυρίσω τα πράγματα πολύ γρήγορα και μέσα σε δυο χρόνια στην Ελλάδα να έχει επανέλθει η προσδοκία και η ελπίδα. ...Εγώ λοιπόν θα οδηγήσω σε Ανάπτυξη. Αλλά αυτό προϋποθέτει ισχυρή εντολή στις 6 Μαΐου και πολιτική σταθερότητα από την 7η Μαΐου”.

Μάλιστα στη Λάρισα αλλά και στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για την... προώθηση διάφορων ζευγαριών, που έχουν ως στόχο να πλαγιοκοπήσουν το κόμμα του, αναφερόμενος για μια ακόμη φορά στο «δίδυμο» Τσίπρα – Καμμένου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Προσπάθησαν διάφορους
συνδυασμούς. Τώρα προωθούν από τη μια πλευρά το ζευγάρι Βενιζέλου - Παπανδρέου. Κι από τον άλλη το ζευγάρι Τσίπρα με τον… μεταμφιεσμένο Τσίπρα. Το ένα ζευγάρι, Βενιζέλου - Παπανδρέου, ξέρουν πια ότι δεν πείθει.

Απωθεί!Συσπειρώνει μόνον όσους θέλουν το ΠΑΣΟΚ να πέσει στα μαλακά… Το άλλο ζευγάρι, Τσίπρα - Καμμένου, εξελίσσεται από παράξενο ειδύλλιο σε αληθινό… κωμειδύλλιο! Δίνει υλικό στις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού. Αλλά δεν πείθει κανένα. Και διώχνει κι όσους το σκέπτονταν μέχρι τώρα… Εμπλουτίζει το θέατρο, αλλά φτωχαίνει την πολιτική!»

Αναφερόμενος στη διαπλοκή, τόνισε ότι προσπαθεί να κλείσει τον δρόμο στη Ν.Δ. και «ψάχνει όλα τα πιθανά και απίθανα στηρίγματα. Επιστρατεύει όλα τα τεχνάσματα. Και όλα αποτυγχάνουν.

Γιατί; Γιατί εκφράζουμε την ανάγκη του κόσμου για μεγάλες αλλαγές».

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για:

- αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων
- τα επιδόματα πολυτέκνων
- την εξισωτική στους κτηνοτρόφους.
- ρευστότητα στους αγρότες, όπως και στους μικρομεσαίους.
- γρήγορη και δίκαιη επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος.

Μιλώντας για τις προτεραιότητες στη Θεσσαλία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στους μεγάλους οδικούς άξονες, στα Τέμπη και στον Ε-65, όπου τώρα δεν κινείται ούτε μπουλντόζα, όπως είπε χαρακτηριστικά, και κατέληξε λέγοντας: «Οποιος κερδίζει τη Θεσσαλία κερδίζει τις εκλογές».

Ο κ. Σαμαράς νωρίτερα είχε επισκεφθεί την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο και την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της επίσκεψής του ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε μεταξύ άλλων: «Δεν παραμελούμε την άμυνα, εμπιστευόμαστε, δεν προσβάλλουμε τους ανθρώπους που την υπηρετούν. Αλλωστε πατριωτισμός σημαίνει πάνω από όλα αξιοπρέπεια. Εδώ πέρα συγκρατεί κανείς τρεις κρίσιμες λέξεις, που είναι και το ευαγγέλιο κατ' εμέ για τις Ενοπλες Δυνάμεις: Το αξιόμαχο, το αξιοκρατικό και το αξιοπρεπές».


Νίκος Ελευθερόγλου





Αισιόδοξος στην Κρήτη: «Οι εκλογές θα δώσουν αυτό που θέλει ο λαός: Μια ισχυρή κυβέρνηση»

Δυο «πράσινα» κάστρα είχε στην ατζέντα του προγράμματός του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Χθες την Κρήτη, σήμερα την Αχαΐα (Πάτρα). Ο στόχος της επίσκεψης στα Χανιά και στο Ηράκλειο ήταν προφανής. Από τη μια, να καρπωθεί τη φθορά του ΠΑΣΟΚ στο πάλαι ποτέ «πράσινο» νησί και, από την άλλη, να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. ώστε να μη μετακινηθούν σε ΔΗ.ΣΥ. και Καμμένο. Από τα Χανιά ο κ. Σαμαράς δήλωσε -ίσως για πρώτη φορά δημόσια- αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών λέγοντας: «Οι εκλογές θα δώσουν το αποτέλεσμα που θέλει ο ελληνικός λαός, δηλαδή μια κυβέρνηση ισχυρή, ώστε να μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος στα δύσκολα». Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε επίσης στο Επιμελητήριο Χανίων με τους παραγωγικούς φορείς, μίλησε μαζί τους και για θέματα τουριστικής ανάπτυξης και μετά το τέλος της συνάντησης που είχε μαζί τους δήλωσε ότι «μίλησα με ανθρώπους της αγοράς, ήταν τιμή μου και χαρά μου και βγαίνω πολύ πιο πλούσιος σε γνώσεις απ’ όταν μπήκα στο επιμελητήριο».

Χθες στην κεντρική του ομιλία στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ γιατί θεωρούσε την Κρήτη «δεδομένη» και την εγκατέλειψε. «Τώρα είναι η σειρά της Κρήτης να εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Από το στόχαστρο του προέδρου της Ν.Δ. δεν ξέφυγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τον οποίο κατηγόρησε ότι οκτώ μέρες πριν από τις εκλογές ανακάλυψε ότι «έχει οικονομικό πρόγραμμα», στο οποίο αναφέρει ό,τι δεν έκανε επί δυόμισι χρόνια· τα θέματα που η Ν.Δ. πάντα έβαζε στο τραπέζι και τα υποστήριζε, όπως η ανάπτυξη, η μείωση ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση φορολογικών συντελεστών, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, αλλά τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και το ΠΑΣΟΚ τα απέρριπταν.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε επίσης: «Το ΠΑΣΟΚ κανείς δεν το πιστεύει, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη» Και κατέληξε: «Να είμαστε ενωμένοι. Να είμαστε αδελφωμένοι. Να είμαστε μονιασμένοι. Τα κομματικά πάθη εξυπηρετούν κομματικές ηγεσίες κολλημένες στο χθες».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνος της Ν.Δ. και υπ. βουλευτής Β΄ Αθηνών Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που βρισκόταν κι αυτός μαζί με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στην περιοδεία στην Κρήτη, σε δήλωσή του τόνισε: «Μπαίνοντας πρώτη στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα, η Ν.Δ. επανέκτησε και το ψυχολογικό προβάδισμα, πολλαπλασιάζοντας σταθερά τα ποσοστά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου