Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Υπουργείο Παιδείας: Διευκρινιστικές οδηγίες σχετικά με τις αιτήσεις απόσπασης

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ σχετικά με τις αιτήσεις απόσπασης
 


Μετά από ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπηρεσία μας σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπ/σης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά και σχολεία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και σε φορείς αρμοδιότητας ΥΠΔΒΜΘ, επισημαίνουμε τα εξής:
 Μόνο οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16 Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να περιλάβουν στην αίτησή τους και την επιλογή «Επιθυμώ απόσπαση και σε πρωτοβάθμια εκπαίδευση», όπως αναφέρεται και στην με αριθμ. πρωτ. 56020/Δ1/17-5-2012 εγκύκλιο (κεφ. Β’ παρ. 4).

 Στην αίτηση απόσπασης σε Φορείς οι εκπαιδευτικοί της Δ.Ε. του κλάδου ΠΕ11 που επιθυμούν να αποσπαστούν στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης και να εκτελέσουν καθήκοντα που αφορούν σε θέματα φυσικής αγωγής θα πρέπει να το δηλώνουν ρητώς στο πεδίο Παρατηρήσεις.
Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ13 που επιθυμούν να αποσπαστούν σε
Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης και να ασκήσουν καθήκοντα στα γραφεία νομικής υποστήριξής τους.

 
 Οι αιτήσεις απόσπασης σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά και σχολεία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης που υποβάλλονται χειρόγραφα στη Δ/νση Β/θμιας όπου ανήκει οργανικά ο εκπαιδευτικός, θα πρέπει να φέρουν ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου της Δ/νσης ώστε να βεβαιώνεται ότι έχουν κατατεθεί εμπρόθεσμα.

Ο ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΤΡ. ΜΕΪΜΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου