Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

«Γνωρίζουμε τον τρόπο να βγει η χώρα από την ύφεση!»



Τη βεβαιότητα ότι η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την οικονομική κρίση εκφράζει ο υποψήφιος βουλευτής Εβρου της Ν.Δ. Ακης Γεροντόπουλος, μιλώντας στη «δημοκρατία». «Η Ν.Δ. πάντα ήταν δύναμη σταθερότητας και ευθύνης και πριν από τις εκλογές του 2009, και ήμασταν οι μόνοι που λέγαμε μόνο σκληρές αλήθειες στον Ελληνικό λαό» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γεροντόπουλος.

ΕΡ.: Κύριε Γεροντόπουλε, ας γυρίσουμε στην αρχή του γολγοθά για τη χώρα μας. Είχε δίκιο η Ν.Δ. που καταψήφισε το πρώτο Μνημόνιο;
ΑΠ.: Αποδείχτηκε αυτό που από την αρχή υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, ότι δηλαδή η συνταγή ήταν λάθος. Δεν είχε καμιά αναπτυξιακή προοπτική, μένοντας μόνο στις περικοπές μισθών, συντάξεων και στις αυξήσεις φόρων. Η συνταγή λιτότητας επιδείνωσε την ύφεση, εκτοξεύοντας το χρέος στα ύψη και μαζί με αυτό την ανεργία και τα λουκέτα. Η κοινωνική συνοχή παραμένει
κλονισμένη από τότε και, φυσικά, παραμένει και η μομφή προς το ΠΑΣΟΚ για «πείραγμα» του ελλείμματος, που είναι μια από τις βασικές αιτίες του κακού.

ΕΡ.: Γιατί αποφάσισε η Ν.Δ. να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου;
ΑΠ.: Η Ελλάδα, με τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τις παλινωδίες του Γ. Παπανδρέου, βρισκόταν ένα βήμα πριν από την έξοδο από την ευρωζώνη. Ο Αντώνης Σαμαράς, την κρίσιμη στιγμή, έβαλε τη χώρα πάνω από το κομματικό και το προσωπικό συμφέρον. Η συμμετοχή στη μεταβατική κυβέρνηση είχε ως στόχο της να πάρουμε την 6η δόση, το PSI και τη 2η δανειακή σύμβαση, και αμέσως μετά εκλογές.

ΕΡ.: Τι θα σήμαινε έξοδο από το ευρώ;
ΑΠ.: Καταστροφή και λεηλασία από τους κερδοσκόπους. Μέσα σ’ αυτούς είναι και οι Ελληνες που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και τώρα πρέπει να τα επαναπατρίσουν για να βοηθήσουν τη χώρα. Φυσικά σε εκείνη την περίπτωση το κράτος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Η υγεία, η παιδεία, η Εθνική Αμυνα θα κινδύνευαν από διάλυση και φυσικά θα είχαμε προβλήματα στις εισαγωγές πρώτων υλών, τροφίμων και φαρμάκων.

ΕΡ.: Υπάρχει ελπίδα τώρα;
ΑΠ.: Πραγματικά υπάρχει αισιοδοξία. Προοδευτικά η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό αποκαθίσταται, μετά την τραγική θέση την οποία μας είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ. Είναι πρωτοφανές ο πρωθυπουργός της χώρας να κατηγορεί τους κατοίκους της. Τα μέτρα ανάπτυξης που σιγά σιγά ανακοινώνονται και θα τρέξουν από την κυβέρνηση της Ν.Δ. πιστεύουμε ότι θα επανεκκινήσουν την οικονομία μας. Θα ενισχυθεί η ρευστότητα, τονώνοντας την μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία με τη σειρά της θα μειώσει την ανεργία. Στο χέρι των στελεχών της Ν.Δ. είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι μόνο η παράταξή μας μπορεί να κάνει την ελπίδα πράξη και να φύγουμε από την ύφεση.

ΕΡ.: Υπάρχει, όπως λένε κάποιοι, και άλλος δρόμος, εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης;
ΑΠ.: Τον τελευταίο καιρό αποσταθεροποιείται όλος ο Νότος - και όχι μόνο αυτός. Μεγάλες δυνάμεις κλονίζονται και μας δείχνουν ότι μόνοι μας δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Το θέμα ήταν να μη φτάναμε εκεί. Από τη στιγμή που φτάσαμε, όμως, η ευρωπαϊκή επιλογή ότι είναι μονόδρομος. Μόνο η σωτηρία και η αναγέννηση της χώρας μάς ενδιαφέρουν.

ΕΡ.: Η Ν.Δ. ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ και μπαίνει στο ίδιο κάδρο;
ΑΠ.: Το ΠΑΣΟΚ βρίσκει ευκαιρία να κερδίσει πόντους από αυτήν την προπαγάνδα. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Η Ν.Δ. πάντα ήταν δύναμη σταθερότητας και ευθύνης και πριν από τις εκλογές του 2009, και ήμασταν οι μόνοι που λέγαμε μόνο σκληρές αλήθειες στον ελληνικό λαό. Ετσι υπεύθυνοι παραμένουμε, με όποιο κόστος. Λέμε όχι στον ανεύθυνο λαϊκισμό και προασπίζουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού με μαχητικότητα. Από την αρχή μιλήσαμε για την ανάγκη της ανάπτυξης και της μείωσης της ύφεσης, πείθοντας μάλιστα τους Ευρωπαίους τελικά για τα λάθη του πρώτου Μνημονίου.

ΕΡ.: Τελικά γιατί δεν προτιμάτε συγκυβέρνηση;
ΑΠ.: Θέλουμε καθαρές λύσεις. Προτιμούμε την αυτοδυναμία γιατί θέλουμε να έχουμε λυμένα τα χέρια, μακριά από συμβιβασμούς. Ο Αντώνης Σαμαράς, από ό,τι καταλαβαίνει ο κάθε Ελληνας, θέλει να αλλάξει πολλά. Με τη δανειακή σύμβαση κερδίσαμε χρόνο και με αυτοδύναμη κυβέρνηση θα αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο για να βγούμε από την κρίση. Η Ν.Δ. θα κυβερνήσει με ένα μικρό, ευέλικτο σχήμα και θα κάνει όλες αυτές τις μεγάλες τομές που έπρεπε να έχουν γίνει και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

ΕΡ.: Ποιο είναι το μήνυμά σας πριν από την κάλπη, κύριε Γεροντόπουλε, ως κόμμα αλλά και ατομικά;
ΑΠ.: Ο πολίτης πρέπει να σκεφτεί πριν από την κάλπη ποιος του έλεγε αλήθεια και ποιος τον κορόιδευε τα προηγούμενα χρόνια. Ποιος δημιουργεί συμμάχους στο εξωτερικό και ποιος διέσυρε την εικόνα της χώρας. Ποια παράταξη παρέμεινε σταθερή στις αρχές της εδώ και δεκαετίες. Φυσικά τα παραπάνω ισχύουν και σε προσωπικό επίπεδο. Η σταθερότητα, η εμπειρία, αλλά και η μαχητικότητα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων νομίζω ότι είναι τα κύρια στοιχεία που πρέπει να έχει ο υποψήφιος που ζητά την ψήφο από τον πολίτη. Μαζί με την αγάπη για τον Εβρο.

ΕΡ.: Να κλείσουμε με τη θέση σας για τον Εβρο. Τι να περιμένει από εσάς ο νομός μας;
ΑΠ.: Οι πολίτες του Εβρου γνωρίζουν τα τελευταία 25 χρόνια τον τρόπο που πολιτεύομαι, οπότε δεν χρειάζεται να κάνω κάποιο σχόλιο γι' αυτό. Αυτό όμως που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι ο πρόεδρος αγαπά ιδιαίτερα την περιοχή μας και έχω την προσωπική του υπόσχεση ότι πράγματα που είχαν μείνει πίσω θα τρέξουν επιτέλους. Λιμάνι, κάθετοι άξονες, επενδύσεις, πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, τουρισμός, αγροτικά και κτηνοτροφία να είστε σίγουροι ότι θα έχουν την προσοχή που τους αρμόζει. Φυσικά να μην ξεχνάμε το Δημοκρίτειο, το οποίο μπορεί να παίξει ρόλο καθοριστικό ως κέντρο εκπαίδευσης σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εκμετάλλευση της νευραλγικής μας θέσης θα δώσει στον νομό μας την υπόσταση που περιμένουν όλοι οι Εβρίτες. Φυσικά και πρέπει να δρομολογηθεί η επίλυση σοβαρών προβλημάτων, όπως η παράνομη μετανάστευση, οι πλημμύρες, αλλά και η αποψίλωση του βόρειου Έβρου, από υπηρεσίες. Πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε την Ελλάδα αλλά και τον Εβρο μας πρωταγωνιστές.


Μακάριος Β. Λαζαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου