Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΟΛΜΕ: Καταγγελία για την δίωξη Διευθύντριας Σχολείου επειδή αρνήθηκε να προβεί σε σύμπτυξη τμημάτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Το Δ.Σ. ΟΛΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στη Διευθύντρια και στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Σκιάθου, που αρνήθηκαν να υλοποιήσουν την εντολή της Διοίκησης για μείωση τμημάτων μέσα στη σχολική χρονιά.
Οι συνάδελφοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ενήργησαν αποκλειστικά με κριτήριο το συμφέρον των μαθητών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας και όχι με κριτήριο τη συμμόρφωση στις αντιεκπαιδευτικές εντολές της Διοίκησης.
Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2010-2011 στο Γυμνάσιο Σκιάθου λειτούργησαν 4 τμήματα στην Α’ Γυμνασίου με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων (με την έγκριση και της Διοίκησης). Ο αριθμός των μαθητών της Α’ Γυμνασίου ήταν 83.
Ωστόσο, δύο μήνες μετά, με πρόφαση την ύπαρξη λειτουργικού κενού φιλολόγου που προέκυψε έκτακτα, η Διοίκηση απαίτησε την σύμπτυξη των τμημάτων σε 3, ώστε να μην αναγκαστεί να στείλει φιλόλογο! Για το λόγο αυτό, η Διοίκηση προχώρησε και σε χαρακτηρισμό φοίτησης μέσα στη χρονιά (!), προκειμένου να «αποδείξει» ότι δεν παρακολουθούσαν 83 μαθητές, αλλά 73!
Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη. Πρώτον γιατί ο χαρακτηρισμός φοίτησης γίνεται στο τέλος της χρονιάς, ώστε κάθε παιδί να έχει δικαίωμα να «κάτσει στα θρανία» και να παρακολουθήσει το μάθημά του! Δεύτερον, γιατί υπήρχε διαφορά στη διδαχθείσα ύλη ανάμεσα στα διάφορα τμήματα, οπότε η σύμπτυξη θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στη μαθησιακή διαδικασία.
Οι συνάδελφοι του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και η Διευθύντρια έπραξαν το αυτονόητο: αντέδρασαν και ζήτησαν την άμεση κάλυψη του κενού.
Το ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας, αντί να μεριμνήσει για την κάλυψη του κενού, προχώρησε στην πειθαρχική δίωξη της Διευθύντριας του Σχολείου, με την κατηγορία της «άρνησης εκτέλεσης υπηρεσίας» και της «αμέλειας και της ατελούς και μη έγκαιρης εκπλήρωσης καθήκοντος»!
Με την υπ’ αριθμό 6/29-3-2012 απόφασή του το ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας επέβαλλε στη Διευθύντρια του σχολείου την ποινή του προστίμου της στέρησης αποδοχών ενός (1) μηνός.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την πειθαρχική δίωξη της Διευθύντριας και απαιτεί την άμεση ανάκληση της ποινής.
Καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην υποκύψουν στις απειλές και τους εκβιασμούς, να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις ενάντια την άγρια αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική, που θέλει τα παιδιά μας αγράμματα.
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο … εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου