Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Γιάννης Πασχαλίδης Υποψήφιος Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Δελτίο Τύπου
Γιάννης Πασχαλίδης : «Η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού σημαίνει νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας για τον Νομό Καβάλας».

Για το θέμα του θρησκευτικού τουρισμού και την σημασία που έχει  για την ανάπτυξη της περιοχής μίλησε σε τοπικό κανάλι ο υποψήφιος Βουλευτής Νομού Καβάλας Γιάννης  Πασχαλίδης. 
Συγκεκριμένα ανέφερε πως ο  Νομός Καβάλας είναι μια περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς με πλούσια ιστορία. Γι’ αυτό και οι τουρίστες έχουν δύο σοβαρούς λόγους να την επισκεφτούν. 
Ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του είναι η στιγμή της απόβασης εδώ, του Αποστόλου Παύλου, για να αρχίσει το μεγάλο ταξίδι της εξάπλωσης του χριστιανισμού σε όλη την Ευρώπη και από εκεί σε ολόκληρο τον πλανήτη. 
«Εμείς καθημερινά περπατάμε σε αυτά τα χώματα, ξεχνάμε όμως ότι ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΕΔΩ» είπε ευρισκόμενος μπροστά από το μνημείο του Αποστόλου Παύλου, δίπλα στον ιερό ναό του Αγ. Νικολάου. 
«Πολλοί ξένοι το γνωρίζουν αυτό το γεγονός και γι’ αυτό χωρίς να έχουμε κάνει καμία ιδιαίτερη προετοιμασία έρχονται στην Καβάλα για να προσκυνήσουν στην Αρχαία Εγνατία, τους Φιλίππους και στο Βαπτιστήριο της Λυδίας. 
Το μοναδικό βήμα που έχει γίνει είναι η ανέγερση αυτού του μνημείου στην μνήμη της έλευσης του Αποστόλου Παύλου, με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκοπίου, το οποίο αποτελεί τόπο προσκυνήματος για πάρα πολλούς τουρίστες.Επίσης είναι θετικό και θα δώσει νέα ώθηση στην υπόθεση της ανάδειξης του θρησκευτικού παρελθόντος της περιοχή μας, η μετονομασία του λιμανιού της Καβάλας σε ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» είπε ο κ. Πασχαλίδης.


«Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που σήμερα βρισκόμαστε εδώ, για να μιλήσουμε για το θέμα του θρησκευτικού τουρισμού, για το οποίο δίνω ιδιαίτερα μεγάλη σημασία και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις και με τη βοήθεια του Θεού.
Ως αντινομάρχης Καβάλας είδα αυτή την κίνηση και ξεκίνησα μια σειρά επαφών και δράσεων κύρια προς την Ιταλία, για να προσελκύσουμε επιπλέον τουρίστες.
Ωστόσο δεν είναι μόνο η Ιταλία, είναι ολόκληρη η Ευρώπη από την Πορτογαλία μέχρι την Ορθόδοξη Ρωσία που είναι μια εν δυνάμει αγορά. Είναι επίσης η Αμερική και χώρες της Ασίας, όπως είναι η Νότια Κορέα, από την οποία μας έρχονται κάθε χρόνοι πολλοί τουρίστες και μπορούμε να κάνουμε τα αναγκαία βήματα για να έρθουν ακόμη περισσότεροι.
Η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού θα φέρει χρήματα, θα φέρει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ, θα συνεχίσω το έργο που ξεκίνησα ως αντινομάρχης, έτσι ώστε πολύ σύντομα να έχουμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα» υπογράμμισε καταλήγοντας ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου