Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αμετανόητος ο Βενιζέλος!!!


Αν θα ήθελε να βάλει κάποιος τίτλο στην ομιλία του κ. Βενιζέλου, είναι ένας και με μία λέξη: ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ.
Χωρίς να κάνει ίχνος κριτικής, για την καταστροφική διετία, χωρίς να κάνει ίχνος κριτικής για τη δική του αλαζονική στάση και την αποτυχία της πολιτικής του.
Και το κυριότερο, χωρίς να πει δυο λόγια για το κόμμα του που το οδήγησε από το 43% στο 15%, αρκέστηκε σε διάφορες θολές προτάσεις για την επόμενη ημέρα.
Θέλοντας να προλάβει εσωκομματικές εξελίξεις για τη δεινή ήττα του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε να μας πει ότι θα είναι παρών στις εξελίξεις. Οτι την επόμενη ημέρα αυτός θα έχει κεντρικό ρόλο στις διεργασίες.
Μας ποιος του το ζήτησε; Δεν κατάλαβε τίποτε; Δεν κατάλαβε ότι ο κόσμος δεν τον θέλει και πρέπει να
πάει σπίτι του; Μέτρησε τις ψήφους που παίρνει στη Θεσσαλονίκη; Βγαίνει ο ίδιος βουλευτής;
Παρ’ όλα αυτά, με μειδίαμα που ήταν εμφανές ότι έκρυβε την οργή του για το αποτέλεσμα των οργισμένων Ελλήνων έκανε και πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. «Με βάση τα δεδομένα, είναι δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως την ξέραμε ως σήμερα».
Επομένως, απέκλεισε τη συνεργασία με τη ΝΔ, έστω κι από τη θέση του τρίτου κόμματος;
Και ποια είναι η πρότασή του; Να συνεργαστούν όλοι με τον Τσίπρα, τον Καμμένο και τον Μιχαλολιάκο; Είναι αδύνατο, λοιπόν, να σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Και στο κάτω – κάτω ποιος είναι αυτός που προτείνει κάτι τέτοιο; Τον Σαμαρά τον ρώτησε που είναι στην πρώτη θέση;
Ασφαλώς και η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Ασφαλώς και το πολιτικό σύστημα πρέπει να βρει λύσεις και διεξόδους από το αδιέξοδο. Αν δε βρεθεί κάτι τέτοιο τότε μόνο οι εκλογές το συντομότερο δυνατό είναι η λύση.
Κατά τα λοιπά, ο Βενιζέλος έχει περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, απλά δεν το παραδέχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου