Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

«Να ανακαταλάβουμε πάλι την Αθήνα μας»



«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει παρουσιάσει ένα δυναμικό, ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, καταθέτοντας εφαρμόσιμες προτάσεις δημόσιας πολιτικής. Λύσεις δραστικές και ρεαλιστικές» τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στη «δημοκρατία».

Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας ζητάει την ψήφο των πολιτών της Αθήνας με το σύνθημα «Να ανακαταλάβουμε την πόλη μας», δίνοντας λύση στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της πόλης.

ΕΡ.: Γιατί να ψηφίσει, κύριε Κικίλια, κάποιος εσάς και όχι κάποιον πιο έμπειρο;
ΑΠ.: Δεν βλέπω ανταγωνιστικά κανέναν συνυποψήφιό μου και θεωρώ ότι αγωνιζόμαστε όλοι για το καλό της Αθήνας. Για να λύσουμε τα μικρά και μεγάλα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν
τους Αθηναίους πολίτες. Εγώ βγαίνω μπροστά με ένα σύνθημα: Να ανακαταλάβουμε την πόλη. Το έκανα το 2009. Χιλιάδες παιδιά πλημμύρισαν με γέλια και φωνές την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, τη Λένορμαν, αλλά και πολλές γειτονιές και συνοικίες της Αθήνας, δίνοντας απάντηση στην εγκατάλειψη και τη μιζέρια. Το ίδιο φιλοδοξώ να κάνω και τώρα με πέντε στόχους:

-Aντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
-Κίνητρα στους νέους Ελληνες για εγκατάσταση και επαγγελματική δραστηριοποίηση στο κέντρο της πόλης.
-Επενδύσεις για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου.
-Ενίσχυση της αστυνόμευσης και πάταξη του παραεμπορίου.
-Ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της πόλης.


Μαζί με τους Αθηναίους να ανακαταλάβουμε την πόλη μας.

ΕΡ.: Ποια είναι η άποψή σας για τη δημιουργία χώρων υποδοχής παράνομων μεταναστών;
ΑΠ.: Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή μιλάμε για Αθηναίους, για Ελληνες κατοίκους της πρωτεύουσας, οι οποίοι ασφυκτιούν και υποφέρουν στην καθημερινότητά τους μέσα στην ίδια τους την πατρίδα. Μιλάμε για νόμιμους, σκληρά εργαζόμενους, ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου. Δεν μιλάμε ούτε για προνομιούχους ούτε για ευνοημένους. Μιλάμε για πολίτες ξεχασμένους. Από την Πολιτεία, αλλά δυστυχώς απ’ ό,τι φαίνεται και από τους υπόλοιπους Ελληνες, οι οποίοι στο πρώτο άκουσμα της αναγγελίας έσπευσαν να εναντιωθούν και να κραυγάσουν, με μοναδική τους επιδίωξη τη δική τους ευημερία. Επιτρέψτε μου να πω, όμως, ότι δεν είναι και δεν πρέπει να είναι έτσι. Ξεκάθαρες κουβέντες, λοιπόν. Οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να μεταφέρονται σε κέντρα τα οποία θα βρίσκονται εκτός αστικών ιστών και θα ακολουθούνται οι διαδικασίες απέλασης, όπως γίνεται σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Δεν μπορεί άλλο η Ελλάδα μας να είναι η Γη της Επαγγελίας των απανταχού λαθρεμπόρων. Φτάνει πια!

ΕΡ.: Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, τι λέτε για τα σενάρια συγκυβέρνησης;
ΑΠ.: Οταν ένα καράβι βρίσκεται σε τρικυμία, όχι μόνο ο καπετάνιος θα πρέπει να έχει λυτά τα χέρια, αλλά το πλήρωμα θα πρέπει να είναι ομοιογενές. Ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε το πολιτικό κόστος προκειμένου η χώρα να υπογράψει τη δανειακή σύμβαση, να πάρει τα χρήματα και μετά τις εκλογές να υλοποιήσει ένα άμεσο, δραστικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Πώς θα μειώσουμε το κράτος μαζί με αυτούς που το γιγάντωσαν; Πώς θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα, όπως αυτό της λαθρομετανάστευσης, μαζί με αυτούς που έφεραν τον νόμο περί ιθαγένειας; Πώς θα μειώσουμε τους φόρους μαζί με αυτούς που τους πολλαπλασίασαν; Πώς θα κάνουμε εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, μαζί με εκείνους που μας έβαλαν στο Μνημόνιο χωρίς να το έχουν διαβάσει;

ΕΡ.: Πώς βλέπετε το νέο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ;
ΑΠ.: Το «λεφτά υπάρχουν» ήταν λάθος. Το δημοψήφισμα ήταν λάθος. Το Μνημόνιο ήταν λάθος. Τάδε έφη Βαγγέλης Βενιζέλος. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός Οικονομικών, Εθνικής Αμύνης τα τελευταία 2,5 χρόνια. Το αβίαστο mea culpa είναι ένα ακόμα πολιτικό προνόμιο από αυτά που πρέπει να καταργηθούν. Είναι μια σημαντική πτυχή του κώδικα αξιών που πρέπει να αλλάξει. Στο mea culpa δεν χωρεί βουλευτική ασυλία. Απλά, γιατί όλα αυτά τα «μικρά» λάθη από μια αδιάβαστη κυβέρνηση οδήγησαν αυτή τη χώρα σε λάθος δρόμο. Πριν από 2,5 χρόνια πήραμε τη ζωή μας λάθος, λοιπόν. Ωρα να αλλάξουμε ζωή.

ΕΡ.: Η αυτοδυναμία είναι εφικτός στόχος με βάση τα σημερινά δεδομένα;
ΑΠ.: Κοιτάξτε να δείτε. Εφικτός και ρεαλιστικός στόχος είναι αυτός που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Για την αποτελεσματική υλοποίηση του στόχου απαιτείται πλατιά συστράτευση κάτω από την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά και με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει παρουσιάσει ένα δυναμικό, ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, καταθέτοντας εφαρμόσιμες προτάσεις δημόσιας πολιτικής. Λύσεις δραστικές και ρεαλιστικές. Η χώρα, ο πολίτης, έχει ανάγκη από μια σταθερή κυβέρνηση, που θα έχει μια πρώτιστη αποστολή: Να βγάλει τον πολίτη από το κάδρο των θυσιών. Οι θυσίες πρέπει να πιάσουν τόπο. Και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο όταν υπάρχει μια σταθερή, ευέλικτη και συνεκτική κυβέρνηση. Εφικτό και πρωτίστως αναγκαίο, λοιπόν.


Μακάριος Β. Λαζαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου