Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ο δήμαρχος καταγγέλλει εκτεταμένους βανδαλισμούς σε όλη την πόλη

Εκτεταμένοι βανδαλισμοί έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σε πολλά δημόσια κτίρια και κοινόχρηστους χώρους της πόλης.
"Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το κτίριο του Μουσικού Γυμνασίου - 6ου Λυκείου, του μεγάλου σχολικού συγκροτήματος στο Περιγιάλι (ΤΕΛ), τα πάρκα της οδού Κορίνθου και Πεντακοσίων, καθώς και η περιοχή γύρω από το Δημαρχείο.

Ειδικότερα, άγνωστος ή άγνωστοι το τελευταίο διάστημα προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στα πρόσφατα ανακαινισμένα κτίρια των δυο παραπάνω σχολικών μονάδων (6ο Λύκειο – ΤΕΛ) σπάζοντας πόρτες και καταστρέφοντας γυψοσανίδες. Να σημειωθεί ότι από την ημέρα ολοκλήρωσης των εργασιών ανακαίνισης χρειάστηκε τουλάχιστον δυο φορές τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου να αντικαταστήσουν σπασμένες πόρτες και να επισκευάσουν όλες τις φθορές που προκλήθηκαν.

Επίσης, άγνωστος ή άγνωστοι προκάλεσαν αλλοιώσεις με γκράφιτι στην αισθητική των πέτρινων επενδύσεων (τειχία αντιστήριξης) σε πάρκα και τοίχους. Επιπλέον, σημαντικές φθορές έχουν προκληθεί το τελευταίο διάστημα σε πολλές παιδικές χαρές και κάδους απορριμμάτων τόσο στο
κέντρο της πόλης όσο και τις γειτονιές.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής αναφερόμενος στα παραπάνω γεγονότα τόνισε: «όλοι οι πολίτες οφείλουν να περιφρουρούν τη δημόσια περιουσία και να καταγγέλλουν τέτοιου είδους βανδαλισμούς, ώστε να καταλογιστούν ευθύνες σε αυτούς που τους διέπραξαν.

Μεγάλη ευθύνη φέρουν όμως και οι διευθυντές των σχολείων οι οποίοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί ως προς την προστασία των σχολικών μονάδων. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να δαπανά συνεχώς υπέρογκα ποσά για την αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται.

Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης να κατασπαταλάται το δημόσιο χρήμα λόγω έλλειψης υπευθυνότητας.

Η σωστή εικόνα της πόλης δεν είναι υπόθεση μόνο του Δήμου αλλά όλων των πολιτών και του κάθε δημότη ξεχωριστά. Κάθε πολίτης ανεξαρτήτου ηλικίας οφείλει να επιδείξει υπευθυνότητα.

Μια βρώμικη πόλη, μια πόλη γεμάτη γκράφιτι και κατεστραμμένες υποδομές φανερώνει έλλειψη πολιτισμού και παιδείας από τη μεριά των κατοίκων της.

Ο Δήμος, με την υπηρεσία καθαριότητας και τα τεχνικά συνεργεία με το λιγοστό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν, καταβάλουν καθημερινά μια τιτάνια προσπάθεια ώστε η πόλη μας να είναι πραγματικά καθαρή. Δυστυχώς δεν αρκούν μόνο οι προσπάθειες του Δήμου.

Χρειάζεται η συμβολή και η συμμετοχή όλων.

Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που η πόλη μας φιλοξενεί δεκάδες εκατοντάδες επισκέπτες από το εξωτερικό. Νομίζω πως πρέπει και μπορούμε όλοι να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο της Καβάλας.

Της πόλης που αγαπάμε και νοιαζόμαστε γι’ αυτήν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου