Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Σοβαρές καταγγελίες Λούκας Κατσέλη κατά Βενιζέλου: "Ενεργούσε κατ εντολή των εργοδοτών..."


Σοβαρότατες αποκαλύψεις και καταγγελίες για τον ρόλο, τον πραγματικό ρόλο του Β. Βενιζέλου στην κατάργηση των ΣΣΕ και στη θεσμοθέτηση μιας σειράς αντεργατικών ρυθμίσεων έκανε η Λούκα Κατσέλη με συνέντευξή της στο Kontra Channel και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου».
Αποκάλυψε έτσι και τη διπλή γλώσσα Βενιζέλου, απ' τη μια να καταγγέλλει σήμερα εργοδοτικές οργανώσεις ότι επέβαλαν στην τρόικα αυτές τις αντεργατικές ρυθμίσεις και απ' την άλλη να είναι αυτός ο οποίος τον Οκτώβριο του 2011 είχε επιβάλει, και μάλιστα εκβιαστικά, τη θεσμοθέτηση αυτών των ρυθμίσεων, χρησιμοποιώντας ακόμα και την απειλή της προσφυγής σε εκλογές και εκβιάζοντας έτσι τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου!
Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη η Λ. Κατσέλη αναφέρθηκε στη γνωστή συνάντηση που είχε τότε με τον Γ. Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή και στις πιέσεις που δέχτηκε να ψηφίσει το περιβόητο άρθρο 37. « Ήμουν στο γραφείο του κ. Παπανδρέου με τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος απείλησε με εκλογές αν δεν περνούσε το άρθρο 37» , αποκάλυψε η Λ. Κατσέλη. Και σε ερώτηση με ποιον τρόπο απείλησε με εκλογές, απάντησε: «Με τη δύναμη του υπουργού Οικονομικών και του αντιπροέδρου...».
Δηλαδή, αποκάλυψε ότι όχι μόνο δεν αντιστάθηκε ο Β. Βενιζέλος στις πιέσεις και τους εκβιασμούς της «τρόικας» για την ψήφιση αυτών των διατάξεων που καταργούν ακόμα και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, αλλά ήταν...
ο βασικός μοχλός, που κατέφυγε ακόμα και στον εκβιασμό των εκλογών προκειμένου να περάσουν αυτές οι ρυθμίσεις! Μάλιστα, επισήμανε: «Ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε αυτό που έλεγα από τον Οκτώβριο του 2011, το οποίο ήταν η αιτία, αν θέλετε, της αποπομπής μου από το υπουργείο Εργασίας αλλά και της μεγάλης μου αντίθεσης στην ψήφιση του άρθρου 37. Και ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι ενεργούσε ο ίδιος κατ' εντολή εργοδοτών!»
Όταν μάλιστα ρωτήθηκε ώστε να επεξηγήσει περισσότερο τον ρόλο του τότε πανίσχυρου αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, επισήμανε: «Πιστεύω ότι είναι ένα τεράστιο πολιτικό θέμα, ακριβώς γιατί ξεσκεπάζει όλο το παιχνίδι που παίχτηκε γύρω από τα εργασιακά. Και αυτό που θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Βενιζέλος είναι, τελικά, ποιες ήταν οι εργοδοτικές οργανώσεις που πίεσαν και γιατί δέχτηκε να είναι εκείνος υποχείριο των εργοδοτικών οργανώσεων...».
Μάλιστα, η Λ. Κατσέλη αποκάλυψε επίσης ότι η απομάκρυνσή της απ' το υπουργείο Εργασίας τον Ιούνιο του 2011 έγινε ακριβώς επειδή δεν δεχόταν να περάσουν εκείνα τα οποία πέρασε ο Β. Βενιζέλος μερικούς μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2011, χρησιμοποιώντας ακόμα και τον εκβιασμό των εκλογών! Τόνισε συγκεκριμένα: «Από το υπουργείο Εργασίας έφυγα διότι αρνήθηκα να συναινέσω ακριβώς σε αυτά που συναίνεσε ο κ. Βενιζέλος τον Οκτώβριο του 2011. Μάλιστα, στο σημείο αυτό κάρφωσε και τον Α. Λοβέρδο για υποχωρητικότητα απέναντι στην τρόικα : «Πριν φτάσω στο υπουργείο Εργασίας, ο προκάτοχος μου κ. Λοβέρδος είχε συμφωνήσει με την τρόικα σε μια σειρά από μέτρα, τα οποία ανέτρεψα με σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα…». Ενώ έδωσε και απάντηση στο ερώτημα ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι μέσω της τρόικας εκβίαζαν για να περάσουν οι αντεργατικές ρυθμίσεις: «Ήταν συγκεκριμένα μερικές τράπεζες, οι οποίες και πριν θυμόμαστε ότι δεν ήθελαν ποτέ να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση». Άρα κάποιες συγκεκριμένες τράπεζες πίεζαν εδώ και πολύ καιρό για συγκεκριμένες ρυθμίσεις στα εργασιακά.
Ήταν κάποια μεγάλα ξενοδοχεία, ήταν κάποιες προβληματικές επιχειρήσεις...
(Το Παρόν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου