Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αρνηση Τσίπρα με πυρά κατά πάντων!



Αφού επιστράτευσε κάθε προσχηματική δικαιολογία για να μην προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε χθες τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, έχοντας ζήσει επί ένα τριήμερο τον «μύθο» του υποψήφιου πρωθυπουργού.

Εν συνεχεία, για να μη χρεωθεί το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, φόρτωσε προκαταβολικά την ευθύνη στα υπόλοιπα κόμματα, επειδή δεν αποδέχτηκαν τις πρωτοφανείς απαιτήσεις που προέβαλε στις συζητήσεις που είχε με τους αρχηγούς τους.

«Αποδείχτηκε γρήγορα ότι η αρχικά διαφαινόμενη προθυμία των κομμάτων του Μνημονίου να υποστηρίξουν μια κυβέρνηση Αριστεράς, με ελάχιστο στόχο να αντικαταστήσει τα μέτρα της λιτότητας που προβλέπει το δεύτερο Μνημόνιο, ήταν απολύτως προσχηματική» ανέφερε σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια,
ενώ, υπολογίζοντας ότι μπορεί να αποφευχθεί το σενάριο των επαναληπτικών εκλογών τον Ιούνιο, που τόσο επιθυμεί, επειδή ελπίζει σε περαιτέρω αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε να «προβοκάρει» τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς και να εκθέσει προληπτικά τον Φώτη Κουβέλη.

«Αυτό που πραγματικά επιδιώκουν τα δύο κόμματα του Μνημονίου είναι να βρουν έναν αριστερό Καρατζαφέρη, ώστε να συνεχιστεί η λαίλαπα του Μνημονίου που πριν από τρεις ημέρες καταδίκασε στην κάλπη ο ελληνικός λαός και με τη συνενοχή της Αριστεράς» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, φωτογραφίζοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Επιστρέφοντας τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας επανέφερε τον πολιτικό του λόγο σε ρυθμούς προεκλογικούς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο αγώνας για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς θα επαληθευτεί σύντομα, αφού στην παρούσα φάση «αν και βρήκε την ευρεία στήριξη των κοινωνικών δυνάμεων, εν τούτους είχε ασθενή κοινοβουλευτική απήχηση». Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε τη λύπη του επειδή δεν επετεύχθη ο στόχος, αλλά έθεσε με κομψό τρόπο και άλλες προϋποθέσεις πέραν της επιθυμίας του λαού. Ο κ. Παπούλιας μίλησε για συμβατή λύση όχι μόνο με τις επιθυμίες, αλλά τους πόθους και το μέλλον των πολιτών.

Πάντως, ο Α. Τσίπρας, που από χθες προσπαθεί να καθορίσει την τελική του στάση απέναντι στην πρόταση του Φ. Κουβέλη, στις ίδιες δηλώσεις επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προδώσει την εμπιστοσύνη του λαού.

«Δεν θα ματαιώσουμε την ελπίδα του ελληνικού λαού για να πάρουμε τρία υπουργεία. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα βρίσκεται σε αρμονία με τη λαϊκή επιταγή» τόνισε, για να προσθέσει: «Και η λαϊκή επιταγή υπήρξε σαφής. Η λαϊκή επιταγή είναι να ματαιωθούν τα μέτρα της λιτότητας, τα μέτρα που βυθίζουν στην απόγνωση και στην απελπισία κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα».





Στο απόσπασμα ο ΣΥΡΙΖΑ για την τριήμερη «φαρσοκωμωδία» της διερευνητικής!

Ομοβροντία επιθέσεων δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας για την τακτική που ακολούθησε στη διαχείριση της διερευνητικής εντολής που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη και στο τέλος θα φύγουν με ελικόπτερο» ανέφερε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης στο ραδιόφωνο του Real, υπενθυμίζοντας ότι «και στην Αργεντινή με αυτόν τον τρόπο διέφυγε ο πρόεδρος του δεύτερου κόμματος και όχι του πρώτου». Την αλαζονική τακτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κ. Τασούλας, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι με το 16% ανέβηκε στα Ιμαλάια», ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης υπαινίχθηκε ότι έχει καβαλήσει το καλάμι.

«Ξεπέζεψε, Αλέξη» τον συμβούλεψε. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα καταλόγισε ανευθυνότητα και επιπολαιότητα στον Α. Τσίπρα, περιγράφοντας ως «γελοία» τη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών. «Η δική μας ιστορική ευθύνη είναι να μην προχωρήσουμε σε συνεργασία με την ιστορική ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ».

Στηλιτεύοντας τους χειρισμούς του Α. Τσίπρα η Δημοκρατική Αριστερά τον κατηγόρησε ότι οδηγεί τη χώρα σε εκλογές. «Οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του για την ελληνική οικονομία, η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση. Η διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων ακυρώνει οποιαδήποτε λύση» σχολίασε το κόμμα του Φ. Κουβέλη.

«Ο κύριος Τσίπρας επιδίδεται σε τηλεοπτικά σόου, αντί να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις. Τα προβλήματα της χώρας όμως δεν λύνονται στις τηλεοπτικές κάμερες» ήταν και η παρατήρηση του εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θ. Ζορμπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου