Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Επαφές του πρώην υπουργού Γιώργου Καλαντζή σε Επιμελητήριο και ΕΓΣ Καβάλας

Το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Καβάλας επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας Γιώργος Καλαντζής. Εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο Άγγελο Τσατσούλη, τον αντιπρόεδρο Μάρκο Δέμπα και τον γραμματέα Παναγιώτη Αγγελίδη. Εκείνο που τόνισε στη διοίκηση του Επιμελητηρίου ο κ. Καλαντζής ήταν τα αναγκαία μέτρα που άμεσα θα ληφθούν από την αυριανή κυβέρνηση Σαμαρά ώστε να ανασάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η αγορά. Ενεργοποίηση ΕΣΠΑ, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις Τράπεζες με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, επαναφορά της επιδότησης του κόστους εργασίας στο 12%, μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης που θα ενεργοποιήσουν την ρευστότητα που τόσο ανάγκη έχει η αγορά. Επανέλαβε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση την Καβάλα, ενώ η ανικανότητα και η αδιαφορία των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στα μεγάλα ζητήματα του τόπου έφεραν μια άνευ προηγουμένου οπισθοδρόμηση στην περιοχή.
Τον πρώην υπουργό κ. Καλαντζή, υποδέχθηκε στη συνέχεια στο γραφείο του ο πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Καβάλας κ. Κώστας Λεπίδας, ο οποίος και τον ενημέρωσε για την πορεία της Ένωσης.
Ο υπ. βουλευτής υπογράμμισε στον κ. Λεπίδα ότι απαιτείται στήριξη της παραγωγής νέων, δυναμικών, ποιοτικών και ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων, με πιστοποίηση ταυτότητας και σύγχρονες μεθόδους διάθεσης και εμπορίας. Πρέπει να ξαναδώσουμε ζωή στο χωράφι. Να ξαναγίνει η αγροτική παραγωγή ελκυστική για τους νέους ανθρώπους. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στη χρηματοδότηση, την τυποποίηση, τη μεταποίηση, την πιστοποίηση, την προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Με νέα προϊόντα. Εσείς το ξέρετε καλύτερα από τον καθένα, είπε απευθυνόμενος στον κ. Λεπίδα, ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν πράξη. Ότι είναι εφικτά. Αρκεί να υπάρξει βούληση και στήριξη. Και αυτή από μέρους μου είναι δεδομένη, επεσήμανε ο κ. Καλαντζής.
Το απόγευμα ο πρώην υπουργός περιόδευσε σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Παγγαίου, Γαληψό, Οφρύνιο, Ορφάνι, Κάρυανη και Ακροπόταμο. Έγινε ιδιαίτερα αποδεκτός από φίλους και συντοπίτες του, που στηρίζουν τον αγώνα της ΝΔ και τη δική του εκλογή. Αυτό που τόνιζαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του πρώην δήμου Ορφανού στον Γιώργο Καλαντζή, ήταν πως είναι απαραίτητη η παρουσία του στη Βουλή στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τον τόπο, αφού είναι ο μόνος πολιτικός με αποφασιστικότητα και ευθύνη. Στον Ακροπόταμο ο κ. Καλαντζής επανέλαβε στους κατοίκους της περιοχής ότι στηρίζει το αίτημά τους για τη δημιουργία εξόδου της Εγνατίας Οδού στο ύψος της γέφυρας μεταξύ Ποδοχωρίου – Ακροποτάμου. ‘’Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στη δημιουργία εισόδου στην Εγνατία και αντίστοιχα εξόδου της Εγνατίας στο σημείο αυτό, όπου ήδη υπάρχει η χάραξη και έχουν γίνει οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις’’, τόνισε ο κ. Καλαντζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου