Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Νέος φονικός σεισμός στη βόρεια Ιταλία – Τουλάχιστον 9 νεκροί


Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το πρωί περιοχές της βόρειας Ιταλίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει και η Corriere della Sera, οι νεκροί είναι τουλάχιστον εννέα, εκ των οποίων δύο στη Μιράντολα, ένας στο Ροβερέτο Σουλ Σέκια (Rovereto sul Secchia), τρεις σε Κονκόρντια, Φινάλε Εμίλια και Καβέτζο (Concordia, Finale Emilia, Cavezzo) και άλλοι τρεις στο Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο (San Felice sul Panaro). Νωρίτερα ο δήμαρχος του Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο εξέφρασε φόβους για περισσότερα θύματα.
«Η Εμίλια Ρομάνια και η Ιταλία θα ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη
στιγμή», τόνισε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο. «Είμαι βέβαιος ότι θα την ξεπεράσουμε», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους πληγέντες.
Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι μπορεί -στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα- για να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς. Οι πολίτες, είπε, έχουν εμπιστοσύνη, η βοήθεια του κράτους είναι εγγυημένη.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10.00 το πρωί (ώρα Ελλάδος, 09.00 τοπική) και έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στο Μιλάνο, όπου πανικόβλητος ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, όσο και στη Μπολόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου