Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Χαράτσι στα άνω των 50.000€ εισοδήματα!



Απίστευτα κι όμως αληθινά ήταν αυτά που προανήγγειλε χθες (για δεύτερη μέρα) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης και δεξί χέρι του κ. Τσίπρα μαζί με τον κ. Δραγασάκη του οικονομικού προγράμματος του κόμματος. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλώντας στο ραδιόφωνο (Ράδιο-9) κλιμάκωσε τις φορομπηχτικές και επικίνδυνες λογικές του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγγειλε χαράτσι... αλά τρόικα σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 50.000 ευρώ. Δηλαδή σε περίπου 700.000 νοικοκυριά, για να εισπράξει περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτή η έκτακτη εισφορά, κατά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να μπει για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας σε περίπτωση διακοπής χρηματοδότησης από τους δανειστές μας. Παράλληλα
προανήγγειλε και αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα υψηλότερα εισοδήματα.

Το πολιτικό παραλήρημα όμως του κ. Σταθάκη δεν σταμάτησε εκεί. Καθώς υποσχέθηκε ότι θα διορίσει στο Δημόσιο όλους τους συμβασιούχους που κάλυπταν πάγιες ανάγκες.

Στη Βαβυλωνία των αλλόκοτων θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, ήρθαν να προστεθούν και νέοι επικίνδυνοι σχεδιασμοί. Και εφόσον επαληθευτούν μπορεί να οδηγήσουν στη ρουλέτα του τζόγου την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Αποκαλυπτική των προθέσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε προχθεσινή παρέμβαση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και διευθυντή της Κ.Ο. Γ. Μπαλάφα στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου». Οταν ρωτήθηκε από ποιες πηγές θα εξοικονομηθούν πόροι, προανήγγειλε ισχυρότατη περικοπή των εξοπλιστικών δαπανών. Στην ερώτηση «τι θα γίνει με την Τουρκία» ο κ. Μπαλάφας δεν δίστασε να επαναλάβει τρεις φορές τη φράση: «Θα το ρισκάρουμε».

Την ίδια στιγμή το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε Βαβέλ, με τα στελέχη του κόμματος να αδειάζει το ένα το άλλο, διορθώνοντας ως άστοχες δηλώσεις ή θέσεις σκόρπιες στον αέρα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. Το χθεσινό ημερήσιο δελτίο του ΣΥΡΙΖΑ περιελάμβανε το άδειασμα του Γ. Δραγασάκη από τον Π. Σκουρλέτη με αφορμή τη δήλωση του πρώτου για «πολιτική καταγγελία του Μνημονίου και όχι νομική». Ο Π. Σκουρλέτης εξήγησε ότι ο Γ. Δραγασάκης μίλησε για πολιτική καταγγελία και μια «διαδικασία νομικών κινήσεων».

Προσοχή σε όλους για το τι λένε και πώς το λένε συνέστησε ο Δ. Παπαδημούλης, παραδεχόμενος ότι δημιουργείται σύγχυση: «Ολοι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικότεροι» υπογράμμισε, θεωρώντας ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια γέφυρα «ανάμεσα στο θέλω και στο μπορώ».

Η Ρένα Δούρου τάχθηκε υπέρ της καταγγελίας του Μνημονίου, λέγοντας μάλιστα ότι «για μας τη Δευτέρα το πρωί δεν θα υφίσταται το Μνημόνιο». Ο Δ. Στρατούλης για να είναι σίγουρος ως προς το τι θα γίνει στο τέλος επέλεξε τη μέση οδό. Δηλαδή και τη νομική και την πολιτική καταγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου