Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ισραήλ: Έτοιμο να επιτεθεί στο Ιράν μετά τις 23 Μαϊου


Image

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet το Ισραήλ είναι έτοιμο να επιτεθεί εναντίον του Ιράν σε περίπτωση που οι συνομιλίες της 23ης Μαίου μεταξύ της Τεχεράνης και της ομάδας Ρ5+1 καταλήξουν σε ναυάγιο.
Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες από τον ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό Channel 10δημοσιογράφος του οποίου φέρεται να έχει πάρει συνεντεύξεις από Ισραηλινούς στρατιωτικούς και οι οποίοι αποκάλυψαν μέρος των σχεδίων του Ισραήλ.
Δεκάδες ισραηλινά μαχητικά με φορτία βομβών, μαχητικά συνοδείας, αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και ελικόπτερα με καθήκοντα έρευνας και διάσωσης μάχης θα πάρουν μέρος στην επιχείρηση, επιχείρηση η οποία έχει ως στόχο την εξουδετέρωση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Τα αεροσκάφη F-15I "Ra'am" αναμένεται να είναι η «αιχμή του δόρατος» της ισραηλινής δύναμης καθώς είναι τα αεροσκάφη με τη μεγαλύτερη ακτίνα δράσης αναφέρεται στο δημοσίευμα. Επιπρόσθετα ισραηλινά UAV Eitan και Heron αναμένεται να είναι επίσης μέρος της επιθετικής δύναμης.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη πως οι οικογένειες των πιλότων που θα πάρουν μέρος στην επίθεση έχουν ήδη μετακινηθεί σε φυλασσόμενες περιοχές.

Το Channel 10 αναφέρει πως η ισραηλινή Αεροπορία είναι έτοιμη να καταφέρει μια επίθεση «σύντομη και επαγγελματική» γνωρίζοντας πως δεν έχει τη δυνατότητα για πλήρη εξουδετέρωση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, ενώ έχει προϋπολογίσει και το ποσοστό των πιθανών απωλειών από την επιχείρηση.

Τέλος οι Ισραηλινοί εκτιμούν πως η επίθεση στο Ιράν μπορεί να προκαλέσει την άμεση αντίδραση της φιλο-ιρανικής Hezbollah στο νότιο Λίβανο κάτι που να καταλήξει σε ένα γενικευμένο πόλεμο στο νότιο Λίβανο ύστερα από 30 χρόνια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου