Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΚΥΠΡΟΣ Εγγραφές παιδιών στα νηπιαγωγεία και σε όλες τις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων για τη σχολική χρονιά 2012-2013

Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού πληροφορεί τους γονείς και κηδεμόνες ότι η επιβεβαίωση των εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία και σε όλες τις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων για τη σχολική χρονιά 2012-2013, θα πραγματοποιηθεί από τη 14η Μαΐου μέχρι και τη 16η Μαΐου 2012.

Απαραίτητα πιστοποιητικά για επιβεβαίωση εγγραφών

· Επιβεβαίωση εγγραφής μαθητών για τις τάξεις Β΄ - Στ΄: Κατά την επιβεβαίωση της εγγραφής των μαθητών σε τάξη του δημοτικού σχολείου στο οποίο φοιτούν ήδη, δεν χρειάζεται η προσκόμιση οποιουδήποτε πιστοποιητικού/βεβαίωσης. Κατά την επιβεβαίωση της εγγραφής των μαθητών σε τάξη άλλου δημοτικού σχολείου από αυτό στο οποίο φοιτούν, οι γονείς πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση φοίτησης, η οποία θα τους δοθεί από το σχολείο στο οποίο φοιτά το παιδί τους.

· Επιβεβαίωση εγγραφής μαθητών για την Α΄ τάξη: Κατά την επιβεβαίωση της εγγραφής των παιδιών στην Α΄ τάξη, οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν νέα βεβαίωση φοίτησης (μέχρι και τον μήνα Μάιο) στην προδημοτική τάξη δημόσιου, κοινοτικού ή ιδιωτικού νηπιαγωγείου εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Θα πρέπει, επίσης, να προσκομίσουν κατάσταση εμβολιασμού του παιδιού τους, είτε με τη μορφή αντιγράφου της σχετικής σελίδας του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού, στο οποίο να αναγράφεται το όνομα του παιδιού, είτε με τη μορφή βεβαίωσης από μέρους του παιδίατρου/ Κέντρου Μητρότητας.

· Επιβεβαίωση εγγραφής μαθητών νηπιαγωγείων: Κατά την επιβεβαίωση της εγγραφής των μαθητών στο νηπιαγωγείο, οι γονείς πρέπει να προσκομίσουν τη βεβαίωση εγγραφής που τους δόθηκε από το νηπιαγωγείο κατά τις εγγραφές Ιανουαρίου 2012.

Νέες εγγραφές – μετεγγραφές

Νέες εγγραφές/μετεγγραφές για λόγους μετοίκησης θα πραγματοποιηθούν από τη 14η Μαΐου μέχρι και τη 16η Μαΐου 2012 από τη Διεύθυνση του σχολείου, έπειτα από την προσκόμιση στοιχείων τα οποία να αποδεικνύουν τη μετακίνηση/μετοίκηση των γονέων και νοουμένου ότι υπάρχουν κενές θέσεις στο συγκεκριμένο σχολείο.

Αιτήσεις για νέες εγγραφές/ μετεγγραφές για άλλους λόγους ή εγγραφές/ μετεγγραφές που δημιουργούν στεγαστικά ή άλλα προβλήματα στο σχολείο, θα πρέπει να υποβληθούν από τους γονείς, από τη 14η Μαΐου μέχρι και τη 16η Μαΐου 2012, στο οικείο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας, πάνω σε ειδικό έντυπο το οποίο οι επηρεαζόμενοι μπορούν να προμηθεύονται από τα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας ή από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (www.moec.gov.cy,
Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, Έντυπα).

Δικαίωμα εγγραφής

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα εγγραφής έχουν όλα τα παιδιά, οποιασδήποτε εθνικότητας, που διαμένουν στην Κύπρο. Για τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Κύπρο απαιτείται να παρουσιαστεί επίσημο πιστοποιητικό γέννησης. Για τα παιδιά που γεννήθηκαν εκτός Κύπρου απαιτείται να παρουσιαστεί επίσημο πιστοποιητικό γέννησης από την αρμόδια Αρχή της χώρας στην οποία γεννήθηκαν.

Το διαβατήριο γίνεται δεκτό ως επίσημο έγγραφο. Φωτοαντίγραφα των πιο πάνω εγγράφων γίνονται δεκτά, μόνο αν έχουν πιστοποιηθεί από αρμόδιο υπάλληλο.

Στην Α΄ τάξη γίνονται δεκτά για εγγραφή παιδιά που συμπληρώνουν τα 5 χρόνια και 8 μήνες πριν την 1η Σεπτεμβρίου 2012, όσα δηλαδή γεννήθηκαν μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2006.

Στην προδημοτική τάξη γίνονται δεκτά για εγγραφή παιδιά που συμπληρώνουν τα 4 χρόνια και 8 μήνες πριν την 1η Σεπτεμβρίου 2012, όσα δηλαδή γεννήθηκαν μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2007.
ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου